Yenimahalle’de bulunan ve ömrünü tamamlamış olan metruk bina, tehlike saçmaya devam ediyor.

Özellikle Sarıyer merkezde ki mahallelerde yer alan binalar çökme riski ile karşı karşıya. Yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, metruk yapıların hem yıkılmak üzere olduğunu hem de kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanıldığını belirtiyor.

“Bu binalar ne olacak”

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, “Bu binalar ne olacak? Aylardır bu çürümüş ve yıkılmaya yüz tutmuş binaların yıkılması gerektiğini söylüyorum. Mahalle muhtarı olarak bu sorunu çözmek benim görevim. Bu mahallede yaşayanların can güvenliğinden sorumluyum” dedi.

Metruk bina öğrenciler için tehlike arz ediyor

Yenimahalle Aziz Efendi Sokakta bulunan binanın okula giden öğrenciler için büyük risk barındırdığını belirten Çınar, “Bu yapı okul yolu üzerinde bulunuyor. Öğrenciler hem okula giderken, hem de evlerine dönerken buradan geçiyorlar. Allah korusun bir gün orası çökse hesabını kim verecek. Soruna müdahale etmek için birilerinin canından mı olması gerekiyor” diye konuştu.

Muhtar Çınar’dan yetkililere çağrı

İlgili makamlara dilekçe verdiklerini söyleyen Çınar, şöyle konuştu: “Uzun bir süredir görüşmelerde bulunuyoruz. Gerek muhtarlık olarak gerekse mahalleli olarak şikayetlerimizi dile getirdik. Hatta dilekçede verdik, ancak bir sonuç alamadık. Sizlerin aracılığıyla yetkililere sesleniyorum. Lütfen bu metruk bina problemini kimseye zarar gelmeyecek şekilde çözün.”