Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Muharrem ayı dolayısıyla belediye tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtım etkinliğinde gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Sarıyer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik ve beraberliğin simgesi olan Muharrem ayında aşure dağıtımlarına devam ediyor.

15 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Tarabya Meydan’da kurulan stantta vatandaşlara aşure ikram edilirken, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur’da etkinliğe katıldı. Etkinlik öncesi gazetemize konuşan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Tarabya Meydanı ile birlikte toplam 11 farklı yerde aşure dağıtımına devam ediyoruz. Ayrıca dün de 28 ayrı noktada aşure ikram ettik. 11 Eylül’de başlayan bu etkinlik, 15 Eylül Pazar gününe kadar sürecek. 13 Eylül’de 29, 14 Eylül’de 5 ve 15 Eylül tarihinde ise 4 bölgede dağıtım gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

“AŞURE BİRLİKTELİĞİMİZİ TEMSİL EDİYOR”

Aşurenin manevi önemine değinen Coşkun, “Burada önemli olan aşure tüketimi veya dağıtımı değil. Aşurenin maneviyatı çok önemli. Gerek Nuh Tufanı gerekse Kerbela olayındaki şehitlerin anısına yapılan aşurenin temel özelliği; insanların evinde neyi varsa kullandığı, ortaklaşa iş yaptığı, birlik ve beraberliğimizi simgelemesidir. Aşure birlikteliğimizi temsil ediyor. Bizim de en büyük amacımız Sarıyer Belediyesi’nin imkanlarıyla aşure dağıtım noktalarında bu birlikteliği Sarıyerliler ile sağlamak” diye konuştu.

“TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKE”

Coşkun, “Bu ülkede kardeşi kardeşe kırdıran adına ne derseniz deyin uluslararası ve yerel bir mekanizma var. Şuan da İslam coğrafyasında çıkan savaşların sebebi de budur. Bunu aşure ile şöyle bağdaştırabiliriz; Biz birlikteliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz müddetçe dik durabiliriz. Tıpkı aşure de olduğu gibi. Burada da insanlar varını yoğunu getirip birlikteliği sağlıyor. Biz de bu şekilde olursak tabiri caizse top atsalar yıkılmayız. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu kardeşliği bozamazlar. Türkiye çok güçlü bir ülke. İnsanımız da çok güçlü bir yapıya sahip” dedi.

“SAVAŞLARIN SONA ERMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Muharrem ayı ile ilgili temennilerini dile getiren Coşkun, şunları söyledi: “Muharrem ayının ülkemize, İstanbul’a ve Sarıyer’e hayırlar getirmesini diliyorum. Bundan sonra da nice güzel ve mutlu günlerde aşure yapmak ümidiyle ülkemizin etrafında yanan ateşin sönmesini, annelerin ağlamamasını ve savaşların sona ermesini temenni ediyorum.”

COŞKUN’DAN PEHLİVANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Hüseyin Coşkun, röportajın sonunda gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na teşekkür ederek, “Gazetenize ve şahsınıza gösterdiğiniz duyarlılık ve aşure dağıtım noktalarını bizzat ziyaret ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA