Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs nedeniyle salgın döneminde izole yaşama rağbet arttı. Yoğun talep nedeniyle Sarıyer, Adalar, Şile, Büyükçekmece ve Eyüpsultan'daki villa fiyatlarında yüzde 35 ile yüzde 49 arasında bir artış yaşadı.

Özellikle İranlıların müstakil evlere talep gösterdiğini belirten gayrimenkul danışmanları, artışların kontrolsüz bir biçimde olduğunu söyledi.

SARIYER'DE YÜZDE 37'LİK ARTIŞ

Salgında diğer insanlardan izole olma ihtiyacıyla birlikte yükselen müstakil ev sahibi olma talebi İstanbul'daki bazı ilçelerde villa fiyatlarını uçurdu. Temmuz ayı itibarıyla son bir yılda müstakil ev sayısının yoğun olduğu ilçelerde konut fiyatları neredeyse yüzde 50 artış gösterdi. Fiyat artışında Adalar yüzde 49'la ilk sırada gelirken, onu yüzde 46 ile Şile, yüzde 38 ile Büyükçekmece, yüzde 37 ile Sarıyer, yüzde 35 ile Eyüpsultan izledi.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 20-25 ARTTI

Konuyla ilgili açıklama yapan gayrimenkul danışmanı, son bir yılda İstanbul'da konut fiyatlarının ortalama yüzde 20-25 arttığına dikkat çekerek, "Satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı haziran sonu itibarıyla ortalama 5 bin 600 lira civarında. Ancak bu rakamlar ilçe ve mahalle bazında daha aşağıda ya da çok daha yukarıda olabiliyor. Örneğin, yabancıların yoğun ilgi gösterdiği bazı mahallelerde fiyatlar yüzde 30'un üzerinde arttı. Örneğin, Şişli'de ortalama metrekare fiyatı 6 bin 500 lira iken Fulya'da 8 bin 500 lira olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ