Tarabya Papatya Sokak’ta bulunan yol, Alpaslan Ortaokulu inşaatının başlamasıyla birlikte çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle aylar önce kapatıldı. Geçtiğimiz yıllarda aracıyla işine ve evine gitmek için bu güzergahı kullanan vatandaşlar, yolun araç trafiğine kapatılması nedeniyle mağdur oluyor.

Yapılan incelemelerin ardından İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen ve 14 Ocak 2019 tarihinde yapımına başlanan okul binasının yanındaki yol aylardır kapalı durumda.

TONLARCA AĞIRLIKTAKİ MALZEMELER YOLDA

Yolun başına beton bariyer konularak güzergah araç trafiğine kapatılırken, yıllardır o yolu kullanan vatandaşlar ile alternatif yolları kullanarak evine ulaşıyor. Çökme tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle araçların girilmesine izin verilmezken, inşaatta kullanılan tonlarca ağırlıktaki malzemeler ise yol üzerinde yer alıyor.

VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE SİTEM!

Hem okulun hem de kapatılan yolun bir an önce hizmete girmesini talep eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. Gazetemiz aracılığıyla sitemlerini dile getiren mahalle halkı, “Madem yolun çökme riski var. O zaman neden yolu kapatmanın dışında başka bir önlem almıyorlar? Birilerinin canı yandıktan sonra mı riski ortadan kaldıracaklar?” dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ