Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği ile Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği iş birliğiyle, Sarıyer'de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu çocuklar için etkinlik düzenlendi.

İstinye Tersane Alanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Türkiye Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Bodur, Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Sarıyer Şube Başkanı Erhan Sevinç, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Erol Akkuş ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve aileler katıldı.

Unutulmaz bir gün yaşadılar

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği ile Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen proje için Kütahya'dan eğitim-motivasyon tırı geldi. Burada farklı etkinlikler yapan çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Birbirinden renkli anların yaşandığı etkinliğin sonunda çocuklara katılım sertifikası ve çeşitli hediyeler verildi.

İhtiyaç sahibi çocuklara yönelik bir etkinlik

Türkiye Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Bodur, "Doğu ve Güneydoğulu çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmeleri ve sosyalleşmeleri adına Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı ve Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Sarıyer Şube Başkanı Erhan Sevinç'in katkılarıyla işbirliği protokolü imzaladık. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledik. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın yüreklerine dokunuyoruz"

Bodur, "Doğu ve Güneydoğu bölgeleri çok önemli. Son seçimlerde de ülkedeki mevcut siyaseti derinden etkiledi. Türkiye Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu olarak bizler de Sarıyer'de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın yüreklerine dokunma adına bu tarz etkinlikleri destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çocuklara iyi bir rol model olmalıyız"

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, "Buradaki amacımız geleceğimiz ve ülkemiz için nitelikli nesiller yetiştirmek. Dolayısıyla öncelikle Kütahya Valisi Ali Çelik'e desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca etkinliğimize katkıda bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Sarıyer Şube Başkanı Erhan Sevinç ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir milletin en önemli yapı taşı mutlu çocuklardır. Anne ve babalar çocuklara sözlü uyarılardan ziyade organizasyon ve oryantasyonlar yapmalı. Çocukların, büyüklerinin davranışlarını tekrarladığını unutmamalıyız.  Bizim hedefimiz çocukların duygu ve düşüncelerini nasihatler ile değiştirmek değil. Doğru imaj sergileyerek çocuklara iyi bir rol model olmalıyız" dedi.

"Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimizin taleplerini dinledik"

Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Sarıyer Şube Başkanı Erhan Sevinç, "Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Başkanımız Fuat Bodur'un öncülüğünde Türkiye'nin 60 şehrinde il başkanlarımız ve yöneticileriyle, İstanbul'un 39 ilçesindeki dernek başkanlarımız ve yönetimleriyle gece gündüz demeden Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimizin taleplerini dinledik. Ramazan ayında Sarıyer'de yaşayan yüzlerce hemşerimiz derneğimizden talepleri oldu. Bizler de dernek olarak AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun'un kapısını çaldık. Kendilerine bize gelen talepleri ilettik ve bizi kırmadı. Bu kapsamda 350 erzak kolisi, 200 aileye ve 50 yetim çocuğa giysi yardımı, 20 öğrenciye burs ve 10 adet tekerlekli sandalye yardımı yaptık. Bu etkinliğimizde de bizlere destek olan Halil İbrahim Kurşun'a, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı'ya Sarıyer'de yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"AK Parti olarak bu tarz etkinlikleri her zaman destekliyoruz"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Erol Akkuş, "Öncelikle bu etkinliği düzenleyen Türkiye Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Sarıyer Şube Başkanı Erhan Sevinç ve Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı'ya teşekkür ediyorum. Çocuğa yapılan yatırım çok önemli. Ülkemizin geleceğini oluşturan gülüyorsa yavrularımız gülüyorsa her zaman bir umut var demektir. Bu yüzden AK Parti olarak farkındalık yaratan bu tarz etkinlikleri her zaman destekliyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan konuklar, Sarıyer Posta Gazetesi'ne yoğun ilgi gösterdi.

SARIYER POSTA