Dünya evine girmek için 14 Şubat Sevgililer Günü’nü tercih eden Sarıyerli 17 çift, corona virüs önlemleri alındığı tören ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde evlendi. Çiftlerin nikahını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kıydı.

En anlamlı Sevgililer Günü bu yıl da Sarıyer’de kutlandı. Bu özel anı Sevgililer Günü’ne denk getirmek isteyen çiftler, nikahlarında unutulmaz anlar yaşadı.

SARIYER, İSTABUL’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRDİ

Pandemi, sokağa çıkma yasağı derken, 14 Şubat’ta çiftlerin en mutlu günlerinde nikahlarını kıyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu. Genç, “Bildiğim kadarıyla 14 Şubat’ta İstanbul genelindeki belediyelerde Sarıyer dışında nikah kıyma işlemleri yok. Planlama neye göre yapıldığına ilişkinde bir fikrim yok. Sarıyer Kaymakamlığı ile birlikte koordineli şekilde nikahları hiç aksatmadık. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hafta içinde de nikah kıydık. Bir tarafta cenaze, diğer tarafta düğün. Sonuçta yaşam her şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GENÇ’TEN PEHLİVANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

 “Sarıyer Posta Gazetesi’ne özellikle teşekkür etmek istiyorum” diyen Genç, “Çünkü bu tarz özel gümleri ve etkinlikleri yakından takip ediyorsunuz. Çiftlerimiz de çok mutlu. Bu özel anı haberleştirmen çok önemli. Sarıyer Belediyesi olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladık. Bugünün sadece Sevgililer Günü olarak değil, yaşamın her alanında sevgi günü olarak yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Herkese anne baba sevgisinden vatan sevgisinin de içerisinde bulunduğu bir yaşam diliyorum” şklinde konuştu.

“SARIYER ÇOK HUZURLU BİR İLÇE”

Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyer çok huzurlu bir ilçe. Coğrafyamızın yanı sıra insanımız da çok kadim. Herkes birbirini seviyor, tanıyor. Ne zaman ne yapması gerektiğini biliyor. Yaşamı ayakta tutmak ve ortada bir kavga ortamının olmaması çok güzel. Açıkçası bunlar da Sarıyer’e yakışıyor. Nikahları kıydığımız Yaşar Kemal Kültür Merkezi’de ilçemize büyük değer katıyor. Yalnızca Sarıyer’den değil, il genelinden de büyük rağbet görüyor. Ayrıca vatandaşlarımızın buraya gelip en özel anlarını rahat bir şekilde geçirmeleri bizleri de memnun ediyor.”

SARIYER POSTA GAZETESİ