Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında balıkçıların sorunlarını dinlemek ve problemlerini çözmek amacıyla 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Hopa'dan yola çıkan ve denize kıyısı olan il-ilçelere giden CHP Gemisi'nin son durağı Sarıyer oldu. CHP heyeti balıkçıların sorunlarını dinlerken, yapılan toplantıda çözüm önerileri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında CHP Gemisi Rumeli Feneri'nden Rumeli Kavağı'na geçti. Buradaki programa; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, Rumeli Feneri Muhtarı Serkan Gerçek, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, Oyuncu İlyas Salman, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri ve balıkçılar katıldı.

"SORUNLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ"

CHP Zonguldak Milletvekili Barış Karadeniz, "Hopa'dan başlatmış olduğumuz ve il il gezip tüm balıkçı barınaklarında balıkçı esnafımızla toplantılar yaptığımız programımızın İstanbul ayağındayız. Bizleri en iyi ağırlayan Sarıyerli balıkçılara teşekkür ediyoruz. CHP olarak ekmeğini denizden kazanan balıkçıları geziyor, dertlerini dinliyoruz. Problemleri ve önerileri rapor haline dönüştürüp Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

"DENİZLERİ KORUMAMIZ GEREKİYOR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben de bir deniz çocuğuyum. Balıkçılarla büyüdüm. Balıkçı kayığını, trol ve benzeri tekneler ile tayfaların hangi şartlarda balık tutmaya çalıştığını iyi biliyorum. İnsanlar gecesini gündüzünü birbirine katarak mesaisiz bir şekilde çalışıyor. Bu sektörün daha verimli olması için her ayrıntıyı düşünmemiz gerekiyor. Öncelikle denizlerde balık olacak ki balıkçılık mesleği yaşayabilsin. Bu yüzden yapmamız gereken ilk iş denizleri korumak olmalı. Biz de İBB olarak hem balıkçılarımıza destek olmak, hem de deniz canlılarını korumak amacıyla gerekli desteği vermeyi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"DOĞAYLA KAVGA EDEREK SÜRECİ YÖNETİYORLAR"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bizleri yönetmek için yetki verdiklerimiz barış içerisinde hep birlikte gelişmek ve geliştirmek yerine  yazık ki ülkemizle ve doğamızla kavga ederek süreci yönetmeye çalışıyor. Bir sorunu çözmek istiyorsanız o sorunun muhatabını dinleyip anlamanız gerekiyor. Balıkçılarımızın sorunlarını da ilk olarak tespit etmek ve problemin çözümünü planlamak adına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla başlatılan bu çalışma çok önemli. Bu proje sorunların nasıl çözülmesi gerektiğinin de somut bir örneği" şeklinde konuştu.

"BALIKÇILARIN HAKKI KORUNMALI"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Bu işte en fazla problemi balıkçılar yaşıyor. Reisinden ağ atıp toplayan arkadaşlara kadar birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Öncelikle bu problemlerin tespit edilmesi gerekiyor. Yapılan toplantının temel amacı budur.  Geçmiş yıllarda sadece sözlü olarak ifade edilen sorunların çözümü için yasalar çıkarılıp bu işten ekmek yiyenlerin hakkı korunmalı. Bunu da hep birlikte yapmak zorundayız" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ