Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi yönetiminde devir teslim töreni gerçekleşti. Cemevi Başkanlığını 10 yıldır sürüdüren Ebu Zeyit Kıral istifa ederek, yerine Hıdır Uluer'e devretti.

ÖZEL HABER

Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmete veren Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi yönetimi değişti. Cemevi toplantı salonunda yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen devir-teslim töreniyle, uzun yıllardır hizmet eden İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebu Zeyit Kıral’ın yerine Hıdır Uluer geldi.

“Benim şahsi mücadelem değil, tüm Alevilerin mücadelesi”

Uzun yılardır emek ve çaba vererek cemevinin Sarıyer’e kazandıran, Ebu Zeyit Kıral, kendi isteği ve rızasıyla istifa ettiğini belirterek, gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Sarıyer’de ki Alevi cemaati için bir cem evine ihtiyaç olduğunu sürekli dile getirdik. Gerek basına gerek ilgili makamlara bunu defalarca ilettik. Sonuç olarak dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerin desteğiyle İmam Hüseyin Cemevi’ni yaptık. Burada her türlü etkinlikler yapıyoruz. Maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu benim şahsi mücadelem değil, tüm Alevi cemaatinin mücadelesi ve başarısıdır. Göreve gelecek olan yeni başkanımızın da çok güzel çalışmalar yapacağına dair güvenim sonsuzdur.  Bu kazanımlarımızın üstüne, daha güzel şeyler ekleyerek, yola devam etmelidir. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”

“Kıral ayakta alkışlandı”

İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebu Zeyit Kıral istifa etmesi üzerine yaptığı konuşma sırasında duygusal anlar yaşandı. Cemevi yapım sürecini ve mücadelelerini anlatan Kıral, “ Bu binada ter var, tarih var, inanç var, sanat, kültür, çocuklarımızın geleceği var. Bu hepimizin eseri. Ben gittikten sonra da böyle kalacağına inanıyorum. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum, siz de edin” sözleri üzerine salondakiler Kıral’ı ayakta dakikalarca alkışladı.

“Devraldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız”

İmam Hüseyin Cemevi Başkanlığına seçilen Hıdır Uluer, yaptığı konuşmada, cemevinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Sait başkan artık, yoruldu yaşlandı dinlenmesi gerekiyor. Bu nedenle cemevi yönetimi bayrağı biz devraldık. Aleviliğin şanına yakışır bir şekilde çalışarak, bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Yönetimin kurulmasıyla birlikte Sait başkanın bıraktığı yerden, Sosyal, kültürel, inançsal ve yardımlaşma çalışmalarına devam edeceğiz. Aleviler tarih boyunca, katliamlara, hor görmüşlüklere, iftiralar uğramışlar. Ancak gerçek İslam yolu olan hak bildikleri, Muhammed Ali yolundan ayrılmadılar. Burada bulunan bütün canların bana verdiği yetki ile hizmet yapmaya çalışacağım. Sait başkanın gözü arkada kalmayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.