Sarıyerliler, geçtiğimiz yıllarda Kilyos ve Kısırkaya Plajlarında meydana gelen boğulma olaylarının bu seneki deniz sezonunda da yaşanmaması için yetkililerden önlem almasını istiyor.

İstanbul’un birçok yerinden denize girmek için yoğun ilgi gösterdiği Sarıyer sahilleri, geçtiğimiz yıllarda çok sayıda can almıştı. Vatandaşlar, aynı senaryonun bu yıl da yaşanmaması için ilgili mercilerin gereken önlem almasını bekliyor.

VATANDAŞ ÖNLEM İSTİYOR

Jandarma ekiplerinin tehlikeli ve yasak bölgelerde denize girilmesini yasaklamasına rağmen uyarıyı dinlemeyen bazı vatandaşlar, boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi. Bu yıl denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen Sarıyerliler, önlemlerin de arttırılmasını istiyor.

VALİLİK GEÇEN YIL GENELGE GÖNDERMİŞTİ

İstanbul Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl ilgili birimlere gönderilen genelgede, yaz boyunca yüzme alanları ve plajlarda uygulanacak tedbirler açıklanmıştı. Yüzme sezonu süresince kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetlerince önleyici kolluk tedbirleri alınacağı, bu kapsamda tespit edilen olumsuzluklarla ilgili yasal işlem uygulanacağı, plaj ve yüzme alanlarında kimlik kontrolleri yapılacağı, trafik akışını ve güvenliğini sağlayıcı tedbirler alınacağı bildirilmişti.

SARIYER POSTA GAZETESİ