MUHTAR ÇAĞLAR COŞKUN PEHLİVANOĞLU'NA KONUŞTU

Kurum ve kuruluşlar tarafından mahalledeki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar ile ilgili bilgilendirilmeleri gerektiğini söyleyen Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu. Coşkun, "Mahallelerde adaleti muhtarlar sağlar" dedi.

Özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan ekonomik kriz ve işyerlerinin kapatılmasının ardından birçok aile geçim sıkıntısı yaşıyor. Kamu kurumlarından hayırseverlere, STK'lardan yardım derneklerine kadar birçok kuruluş ihtiyaç sahiplerine destek veriyor. Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun da yardımların muhtarlar ile koordineli şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Coşkun, "Mahallelerde adaleti muhtarlar sağlar" diye konuştu.

"AİLELERE YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASINA ARACI OLUYORUZ"

Muhtarların köprü görevini yürüttüğünü belirten Coşkun, "Kireçburnu Mahalle Muhtarlığı olarak kurum, kuruluş ve hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak köprü görevini yürütüyoruz. Muhtarlığın herhangi bir geliri yok ve kurum olarak biz yardım yapamıyoruz. Dolayısıyla dağıtılan yardımların bizimle ilgisi yok. İlgili merciler bizlere ulaşıyor. Biz de belirlenen ailelere bu yardımların ulaştırılmasında aracı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"SUİİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇER VE ADALETİ SAĞLAYABİLİRİZ"

Yapılan yardımlar ile ilgili muhtarların bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi dolayısıyla birçok vatandaşımız geçim sıkıntısı yaşıyor. Türk toplumunda yardımlaşma ve dayanışma çok önemli. Kurumların da ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlar takdire şayan. Fakat bu yanlış algının ortaya çıkmasına da yardımı dağıtan kurumlar neden oluyor. Bir muhtar mahallesinde yapılan yardımları bilmeli. Hiçbir kurum mahallede yaşayan ihtiyaç sahiplerini muhtarlar kadar iyi bilemez. Aksi halde vatandaşlar arasında bilgi kirliliği oluyor. Bu yardımları biz dağıtıyormuşuz ve toplumda bazı vatandaşlarımıza veriliyor, bazılarına ise verilmiyor gibi bir düşünce hakim oluyor. Eğer bu yardımların kimlere verildiğini bilirsek aynı aileye birden fazla yardımın gitmesinin önüne geçebiliriz. Çünkü bir eve 2 kere yardım giderse başka bir eve yardım gitmeyebilir. Bu sayede suiistimallerin önüne geçer ve adaleti sağlayabiliriz" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ