İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geçtiğimiz aylarda Sarıyer Merkez'de başlatılan altyapı çalışması Büyükdere Mahallesi'nde devam ediyor. Çalışmalar beklenenden daha yavaş ilerlerken, Büyükdere esnafı ve vatandaşlar özellikle yaz aylarında oluşan yoğun toz bulutundan şikayetçi.

Yıllar sonra Sarıyer'e yapılan en büyük yatırım olarak dikkat çeken ancak aylar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan çalışmalar, Büyükdere halkını isyan etme noktasına getirdi.

BÜYÜKDERE BİR AN ÖNCE SORUNA ÇÖZÜM İSTİYOR

Cadde üzerinde dükkanları bulunan esnaf ise bu durumdan oldukça rahatsız. Yol çalışması nedeniyle caddeden toplu taşıma araçlarının geçemediğini belirten esnaf, müşteri sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Ayrıca devam eden çalışmalardan dolayı toz ve çamur oluştuğunu ve bu nedenle ürünlerinin zarar gördüğünü ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını istedi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, açıklamada vatandaşın şikayetlerini şu sözlerle dile getirdi: "Bitmeyen yol çalışmasına esnaf isyan etti. Şikayet talebinde bulunmak için beyaz masayı aradım. Her aradığımda 16 dakika boyunca, ‘16 milyon için çalışıyoruz’ diye ses kaydı dinletiyorlar. Her şey çok güzel olacak diye kapatıyorlar."

SARIYER POSTA GAZETESİ