Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın eksi 1’inci katında bulunan, İZEV ile Sarıyer Belediyesi işbirliğinde açılan ve down sendromlu bireylerin işlettiği Down Town Event Cafe’de seçim rüzgarı esti.

Down sendromlu bireyler tarafından çalıştırılan Down Town Event Cafe’de muhtarlık seçimi düzenlendi. Tan Aytıs, Fatih Boyraz ve Mehmet Kartal’ın aday olduğu, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’in ve çok sayıda kişinin oy kullandığı muhtarlık yarışını açık ara farkla Fatih Boyraz kazandı.

Örnek davranış sergilediler

Yaşamın her alanında var olduklarını, engelli değil sadece farklı olduklarını belirten bireyler, eşit olduklarını bir kez daha kanıtlamak istedi. “Down Town Mahallesi Muhtarlık Seçimleri”nde cafe çalışanları, Tan Aytıs, Fatih Boyraz ve Mehmet Boyraz aday oldu. Cafeye gelen misafirlerin oy kullandığı seçimi açık ara farkla kazanan ve Down Town Mahallesi’nin ilk muhtarı seçilen Fatih Boyraz oldu. Seçimlerden sonra kaybeden adaylar kazananı kucaklayarak tebrik ederken, büyüklere örnek olması gereken davranışlar sergiledi.