İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin referandum için hazırlattığı 'Biji Na' adlı şarkıya tepki gösterdi. Soylu, 'Hemen Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak dedim' dediğini söyledi.
İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, Karadeniz Vakfı tarafından Sarıyer'deki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Siyaset, Ekonomi ve Terör Kıskacında  Türkiye' konulu toplantıya katıldı.

Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren  Süleyman Soylu, "Son 6 ayda güvenlik güçlerimiz kış ayı olmasına rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kırsal bölgesinde bin sığınağı tarumar etti" dedi.

Ele geçen silahlarının hepsi Batı menşei olduğuna dikkat çeken Süleyman Soylu, "Hepsi PYD üzerinden yeni ve teknik kabiliyete sahip silahlar. Bazen ele geçirilenlerin fotoğraflarını görünce gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Nasıl böyle bir şey olabilir, nasıl böyle bir transfer gerçekleştirilebilir diye...Türkiye'yi elden ayaktan kesebilmek için herşeyi gerçekleştiriyorlar" dedi.

"DÜNYADA ÜRETİLEN SENTETİK UYUŞTURUCULARIN YÜZDE 58 İLA 60'I TÜRKİYE'DE YAKALANIYOR"

PKK'nın terörün yanı sıra  Türkiye'deki uyuşturucu ticaretinin önemli bir bölümünü yaptığını belirten Süleyman Soylu, "Doğudan,  Lice ve kırsalında üretilen doğal uyuşturucuları batıya transfer ediyorlar. Batıdaki sentetik ve kimyasal uyuşturucuların tamamını  Türkiye'ye transfer ediyorlar. Dünyada üretilen sentetik uyuşturucuların yüzde 58 ile 60'ı  Türkiye'de yakalanıyor. Çocuklarımızın bilincini perişan etmeye çalışıyorlar. Yani kültür emperyalizminin yanında sağlıklı bir nesil tehlikesi ile karşı karşıya bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

"BU ŞARKI YASAKLANACAK DEDİM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin referandum için hazırlattığı 'Biji Na' adlı şarkıya tepki gösterdi. Bakan Süleyman Soylu, "Geçen gün HDP bir şarkı çıkarmış, 'tek devlete hayır, tek millete hayır, tek bayrağa hayır'...Hemen ilgili Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak' dedim. HDP'nin temsilcileri beni telefonla aradılar. Bu şarkıyı  Türkiye'nin hiçbir yerinde çaldırmam ben kardeşim dedim. Bu kadar basit. Bir boşluk verdiğiniz andan itibaren ülkenin her tarafında türerler" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'ya konuşmasının ardından  Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir tarafından günün anısına tablo hediye edildi.

http://www.sariyerposta.com