Büyükdere Mahallesi'nde Sarıyer Adliyesi’nin 2011 yılında faaliyete geçen İstanbul Adalet Sarayı’na taşınması sonrası binanın atıl vaziyete düşmesinin yanı sıra Büyükdere esnafının da büyük oranda iş hacmi azaldı.

Sarıyer’in de aralarında bulunduğu Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Eyüp adliyesi olmak üzere 11 ayrı binada bulunan adliyeler, 25 Temmuz 2011 - 22 Ağustos 2011 tarihleri arasında taşınarak, İstanbul Adliyesi adı altında birleşmişti.

ADLİYE GİTTİ, DÜKKANLAR KAPANDI

Aradan geçen yaklaşık 10 yıllık süreç içerisinde Sarıyer Adliyesi olarak kullanılan bina evsiz ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası haline gelirken, mahallede hizmet veren esnafın da işi yarı yarıya düştü. Geçtiğimiz yıllarda Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi ve polis karakolunun da taşındığını belirten esnaf, adliyenin de gitmesiyle birlikte birçok işletmenin kapandığını belirtti.

“BİRÇOK İŞYERİ KEPENKLERİNİ İNDİRDİ”

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’ne konuşan Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, “2011 yılında İstanbul Adliyesi’nin açılmasıyla birlikte birçok ilçede olduğu gibi Sarıyer Adliyesi’nin de taşınması gündeme gelmişti. O dönemde adliye önünde eylemler yapılmış, adliyenin gitmemesi için çağrıda bulunulmuştu. Fakat talebimiz karşılanmadı. Adliyenin taşınması en çok Büyükdere esnafını etkiledi. Çünkü adliye varken her gün İstanbul’un farklı ilçelerinden yüzlerce insan mahalleye geliyordu. Dolayısıyla market, bakkal, pastane, fırın gibi birçok işyeri de kazanç elde ediyordu. Fakat adliye gittikten sonra birçok işyeri kepenklerini indirdi, batma noktasına geldi” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ