2013 yılından bu yana kullanılamayan Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait tarihi bina, defalarca gündeme getirmemize rağmen tadilata alınmadı. Bina ilgisizlikten ve bakımsızlıktan kaderine terk edilmiş durumda.

1. derece tarihi eser olan yapı, 1880 yılında inşa edildi. 5 odası bulunan bina uygulama oteli olarak faaliyet gösteriyordu.

BÜTÇE YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE TADİLAT YAPILMIYOR

Binada tadilat yapılmamasının gerekçesi ise ‘yeterli bütçenin’ olmaması. Konumu ve muhteşem Boğaz manzarası ile Sarıyer’in girişinde yer alan tarihi bina, çürümeye mahkum edilmiş durumda. Geçtiğimiz yıllarda tadilat ile ilgili planların ve projelerin tamamlanmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmıyor.

TARİHİ BİNA ÖDENEK BEKLİYOR

Yaklaşık 9 milyon TL olarak belirlenen tadilat masrafının karşılanması için MEB, Sarıyer Belediyesi ve Koç Vakfı’na müracaat yapılsa da hepsinden aynı cevap alındı; “Bütçemiz yok.” Duruma tepki gösteren Sarıyerliler, “Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz. Her şeye bütçe var da bu kadar önemli bir tarihi yapıya sahip çıkmak için mi bütçeleri yok?Ayrıca okulda okuyan öğrencilerin ve yoldan gelen insanların can güvenliği yok. Çürümeye terk edilmiş bir bina yıkılmaya mahkum kalır” diye soruyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ