Covid-19 pandemisi nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de binlerce vatandaş ekonomik zorluklar yaşıyor. Peki yaklaşık 1,5 senedir devam eden salgın sürecinde Sarıyerlilere ne kadar maddi yardımda bulunuldu? İşte geçici süreliğine işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve ücretsiz izne çıkartılan vatandaşlara Sarıyer Kaymakamlığı gözetiminde yapılan nakdi destekler...

Sarıyer Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumunda konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ali Yaman, pandemi sürecinde Sarıyerlilere yapılan nakdi ve ayni yardımlarla ilgili verileri paylaştı.

"1. DOZ AŞILAR YÜZDE 70’İN ÜZERİNE ÇIKTI"

İlçe genelindeki corona aşısına ilişkin bilgiler veren Yaman, "Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü, bu salgın süresince 50 filyasyon ekibi ile gece gündüz çalışarak, bu süreci başarılı bir şekilde yürüttüler. İlçemizde aşılanma oranları 55 yaş ve üzerinde 1. doz aşılar yüzde 70’in üzerine çıkarken, 2. doz aşılarda aynı oranda hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

YARDIM VERİLERİNE PAYLAŞTI

Sarıyer'deki ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlara değinen Yaman, "Bu süreçte olumsuz etkilenen Sarıyer'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza faz 1’den 4 bin 465 haneye 4 milyon 665 bin TL, faz 2’den hane sayısı arttırılarak 10 bin 536 haneye 10 milyon 537 bin TL, faz 3’ten 10 bin 289 haneye 10 milyon 289 bin TL pandemi ödemesi yapıldı. Faz 3 başvuruları ve değerlendirmeleri yapılıp, ödemeler devam ediyor. Sarıyer Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı pandemi sürecinin başlangıcından itibaren ilçemizde bulunan 3 bin 989 haneye toplam 2 milyon 899 bin 150 TL maddi destekte bulundu. Aynı zamanda vakfımız 3 bin 200 haneye 250 TL değerinde toplam 800 bin TL değerinde gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. İlçemizde yaşayan şehit ve gazi yakınlarına ise 84 bin TL destekte bulunuldu. Kaymakamlığımızın bünyesinde kurulan vefa çalışma grupları hiç bir ayrım yapmadan ve örnek bir çalışma yürüterek, Sarıyer'deki 5 bin 750 haneye gıda kolileri, alışveriş çeki gibi 1 milyon 100 bin TL yardım yapıldı. Bu çalışmalarda özellikle emeği geçen başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer’e vefa guruplarına, Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer şubesine,Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'na, İHH’ya, Kızılay’a, Semerkant’a, araç desteği sağlayan Sarıyer Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"38 MİLYON 100 BİN TL SOSYAL DESTEK VERİLDİ"

Tam kapanma sonrası açıklanan sosyal yardım programı kapsamında verilen destekleri anlatan Yaman, şunları söyledi: "Sarıyer'de 8 bin 28 haneye bin 100 TL olmak üzere toplam 8 milyon 830 bin 800 TL maddi yardım yapıldı. Bunun dışında 38 milyon 100 bin TL sosyal destek verildi. Vefa çalışma guruplarıyla beraber bu destek 40 milyon TL'nin üzerinde."

SARIYER POSTA GAZETESİ