Özellikle yaz mevsiminde yaşanan su ve yiyecek sorunu sokak hayvanları için bazen ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Sarıyer Belediyesi, bunaltıcı sıcakların etkili olduğu şu günlerde sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara el uzatıyor.

Bunaltıcı sıcaklarla mücadele edenler sadece insanlar değil. Yaz aylarında sokak hayvanları su ve beslenme sıkıntısı çekiyor. Yaşamını sokakta sürdüren birçok hayvan, sıcak havalarda yiyecek ve su bulmakta büyük sıkıntı yaşıyor.

Belediyeden ücretsiz bakım

Sarıyer Belediyesi, sokak hayvanlarını korumak ve bu ayları daha rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla önlem aldı. Ayrıca hayvanların tıbbi bakımı Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak yapılıyor.

Beslenme önemli

Sokakta yaşamını sürdüren canlar için öncelik, karınlarının doyurulması. Havaların ısınması ile Sarıyer genelinde birçok noktada bulunan besleme alanlarına sık sık yemek bırakılıyor. Bunlar genelde kuru mama ve sıcak yemek şeklinde oluyor. Ekiplerin tespit ettiği yavruların olduğu bölgelerde her gün besleme yapılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Besleme ve Mama Ekibi, Ayazağa’dan Rumeli Feneri’ne kadar birçok noktada besleme yapmanın yanı sıra mamamatik bakımı ve mama takviyeleri de periyodik olarak sürdürülüyor.

Bir kap da siz koyun

Sıcak yaz günlerinde sokakta yaşayan hayvanların yemek bulması oldukça zor. Halsizlik ve susuzluk çeken hayvanların kolayca erişebileceği noktalarda kuru mama bulundurulmalı ve boşalan mama kapları mutlaka tazelenmeli. Yemek atıkları sıcak havalarda çok çabuk bozulup zehirlenmelere yok açabilir. Bu nedenle yemek atıkları yerine kapınızın önüne sevimli dostlarımız için bir kap mama ve bir kap su koymak onların yaşaması için hayati önem taşıyor.

Kapılarınızı açın

Sıcak yaz günlerinde sokakta yaşayan hayvanların da dinlenebilecekleri rahat ve gölge bir alana ihtiyaçları var. Özellikle güneş ışığından uzak parklara, ağaçlık alanlara onların sıcaktan korunabileceği alanlar açabilir.