Gelinlik giyme hayaline kavuşan Otizmli Sümeyye Üçtaş’tan sonra Sarıyer’de yaşayan bir engelli gencin daha hayali gerçek oldu. Oktay Yalçın’ın yıllardır akülü araba hayali kurduğunu öğrenen AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Yalçın Ailesi’ne sürpriz yaparak, Oktay’a akülü araba hediye etti.

Sarıyer’de yaşayan Yalçın ailesinin 3 engelli çocuğundan biri olan Oktay’ın akülü araba hayali gerçek oldu. Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, saha çalışmalarında kendisine iletilen talebi yerine getirerek, Oktay’a akülü araba hediye etti. Mutluluğu gözlerinden okunan Oktay, Bayraktar’a teşekkür ederken, arabasına binerek sevinç turları attı. Salih Bayraktar’a teşekkür eden anne Ayten Yalçın, “7 tane çocuğa bakıyorum. 3 engelli çocuğum var. Bu Oktay’ın ATV sevdası, sokakta bir çocukta görmüş. Yatıyoruz ATV, kalkıyoruz ATV. Benim ömrümü yedi gerçekten. Allah razı olsun Salih başkanımızdan yardımcı oldu. Bir akülü araba gönderdi ona” diye konuştu.

Hız yapmayacağına söz verdi

Aileyi evinde ziyaret ederek, akülü arabayı teslim eden Salih Bayraktar, engelli gençten söz istedi. Bayraktar, “Senden şu sözü almam lazım. Dikkat edeceğiz tamam mı? Hız yapmayacağız.” dedi. Oktay ise “yok başkanım” diye cevap verdi. Salih Bayraktar daha sonra Ayten Yalçın’a “Abla, Oktay sizi dinliyor zaten. O sözü aldık kendisinden. Siz ne kadar izin verirseniz, o kadar sürecek” dedi. Bayraktar sokakta gözüne çarpan tehlike oluşturan bir bölgeye korkuluk yapılması talimatı da verdi.

“Cumhurbaşkanımın evime gelmesini istiyorum”

Akülü arabasına kavuştuktan sonra mutluluğu gözlerinden okunan Oktay, “Salih Bayraktar’a, Cumhurbaşkanıma ben hep mektuplar yazıyorum. Ben onları çok seviyorum. Cumhurbaşkanımın evime gelmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bayraktar geçtiğimiz hafta Otizmi Sümeyye Üçtaş’ın gelinlik giyme hayalinin gerçekleştirilmesi talimatı vermiş ve Sümeyye için İBB Kültür Merkezi’nde temsili düğün yapılmıştı.

BENZER HABER: Sarıyer'de yaşayan down sendromlu Sümeyye, hayaline kavuştu

https://www.sariyerposta.com/gundem/sariyer-de-yasayan-down-sendromlu-sumeyye-hayaline-kavustu-h59400.html