Bağcılar Belediyesi tarafından Maslak'taki Nişantaşı Üniversitesi'nde düzenlenen 20. Engelliler Şurası'nda üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri, hikayeleri ve başarılarıyla öğrencilere ilham verdi.

Üniversitenin Maslak 1453 Neotech Kampüsü'nde gerçekleşen etkinliğe; Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Hürcan, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, meclis üyeleri ve engelli yakınları da katıldı.

"Engellilere yönelik çok güzel ve örnek çalışmalar yapılıyor"

Engelliler Şurası'nın bu yıl 20'ncisi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Birlikte Daha Güzel" temasıyla "Engelsiz Dünya Dostu Festivali" kapsamında Nişantaşı Üniversitesi'nde düzenlendi. Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, programın paydaşlığını yapan Bağcılar Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi'ni tebrik ederek, Engelliler Sarayı'nın 22 yıllık meslek hayatında gördüğü ender yerlerden birisi olduğunu, burada engellilere yönelik çok güzel ve örnek çalışmalar yapıldığını belirtti.

"Engelli olan onlar değil, engeli kaldırmayanlar"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "engelliler" yerine "özel insanlar" ifadesini tercih ettiğini aktararak, "Onların hayatlarındaki engelleri eğer bizler ortadan kaldırmış olsaydık onlara engelli demeye gerek kalmazdı çünkü önlerinde engel oluşmazdı. Demek ki engelli olan onlar değil, engeli kaldırmayanlar" ifadelerini kullandı. Engelli vatandaşların hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun gereği olduğunu vurgulayan Çağırıcı, her daim engelli bireylere hizmetin en iyisini sunma gayreti içinde olduklarını anlattı.

Tüm engellerin kaldırıldığı bir dünya

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, engellerin zihinlerde, kalplerde ve inançlarda olduğunu, önce bu zihniyete sahip olanların kendilerini sorgulamaları ve bundan kurtulmaları gerektiğini belirterek, tüm engellerin kaldırıldığı bir dünya oluşturulması yönünde yaptıkları çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini aktardı.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta