Akademisyen ve  Şair Prof.Dr. Nurullah Genç Sultan Selim Kültür Merkezi'nde ''Başarı Bedel İster'' adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Akademisyen ve aynı zamanda şair olan Prof.Dr.Nurullah Genç, Sultan Selim Kültür Merkezi'nde Kağıthaneliler ile bir araya geldi. ''Başarı Bedel İster'' adlı bir söyleşi gerçekleştiren Genç, başarılı olabilmek için bazı fedakarlıklar yapılmasının şart olduğunu aktardı.

Dinleyicilere sık sık kendi yaşamından anektodlar aktaran Genç başarıya ulaşmanın; bilgiye ulaşmak, tecrübe, istek ve motivasyon ile gelen 4 temel unsurdan oluştuğunu belirtti.  Başarılı olmanın yolunun çok boyutlu olmaktan geçtiğini vurgulayan Genç; “Tek boyutta kalmak gibi bir arzunuz varsa başarıyı sınırlarsınız ve bir yerde tıkanırsınız. Belki ünvanlarınız olabilir, belki birçok şeyi başarabilirsiniz ama hayatın gerçek kafiyesi olan sevgiyi gözlemden bilimsel alana oradan da kalbe yaymakta zorlanırsınız. Neyin peşinde olduğunuzu bilmek zorundasınız, neyin peşindesiniz? Hayaliniz nedir? Hedefleriniz kaç günlük, kaç haftalık kaç yıllıktır? Mesela 20-30 yılı hayal edebiliyor musunuz? Aradığınızı bilmiyorsanız, bulduğunuzu anlayamazsınız. Önce neyi aradığınızı bilmelisiniz. Zor kavramı karşısında vazgeçmeyeceksiniz. Zorluklar karşısında vazgeçmeyeceksiniz.” dedi.

Üniversite yıllarında yaşadığı deneyimler ve zorluklardan da bahseden Nurullah Genç, ''Mirasyediciler bu hayatta asla başarılı olamaz, çalışmadan başarıya ulaşmak mümkün değildir. Biz maalesef millet olarak son 200 yıldır atalarımızın mirasını yiyoruz. Üniversite yıllarında bir Amerikalı Yüksek Mimar benim bu gerçeği görmeme sebep oldu. Bana büyük bir hayat dersi verdi.''dedi. O günlerde odasındaki dolaba büyük harflerle, ''20 yıl sonra büyük bir şair olacağım.'' diye yazdığını belirten Genç, o dönem tüm arkadaşlarım bununla alay etmişti ama ben nihayetinde kendime bir hedef koymuştum.'' dedi.

Oldukça keyifli geçen söyleşiyi Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da takip etti. Programın sonunda Nurullah Genç'e çiçek takdim eden Başkan Fazlı Kılıç, katılımından dolayı da kendisine teşekkür etti.