Bir bölümünün Sarıyer sınırları içerisinde yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu'nun Ana Kontrol Merkezi açıldı. Tören için Sarıyer'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Garipçe Muhtarı Elvan Aslan ile bir süre sohbet etti.

Kurdele kesimine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun akıllı ulaşım sistemleriyle donatıldığını belirterek, "Trafik güvenliği en üst seviyeye çıkarıldı. Kazaların minimum düzeye düşürülmesi sağlandı" dedi.

Olaylara en hızlı şekilde müdahale ediliyor

Açılışta verilen bilgiye göre, yapımına 2017'de başlanan ve 36 ayda tamamlanan 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu, 4 gidiş 4 geliş olarak inşa edildi. Toplam 35 kilometre uzunluğa sahip 10 tünel, 56 kilometreyi bulan 69 viyadük, 409 köprü ve 818 menfezin yer aldığı otoyol, akıllı ulaşım sistemleriyle donatıldı.

Muhtar Aslan ile sohbet etti

Açılış için Sarıyer'e gelen Bakan Adil Karaismailoğlu, tören alanına giderken Garipçe Mahalle Muhtarı Elvan Aslan ile bir araya geldi. Aslan ile bir süre sohbet eden Karaismailoğlu, mahallenin sorunları ve talepleri ile ilgili bilgiler aldı.

SARIYER POSTA