Bahçeköy Mahalle sakinleri, geçtiğimiz günlerde 5 yaşındaki kız çocuğuna yapılan cinsel istismar olayına tepki göstermek ve benzer olaylara ‘dur’ demek için toplandı. Vatandaşlar, suçluların en ağır cezaya çarptırılmaları konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Türkiye, 5 yaşındaki kız çocuğunun uğradığı cinsel istismar ile sarsılmıştı. Ülkenin dört bir yanından olaya tepkiler yükselirken, bir tepki de Bahçeköylülerden geldi.

“Tecavüz insanlık suçudur”

Bahçeköy Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına; AK Parti Bahçeköy Mahalle Birimi, CHP Bahçeköy Mahalle Birimi, Bahçeköy’deki mahalle muhtarları, Sarıyer Lozan Mübadilleri Derneği üyeleri, Sarıyer Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Birol Yılmazel, STK temsilcileri, Sarıyer Belediyesi Kız Konuk Evi öğrencileri ve çok sayıda Bahçeköylü katıldı. Açıklamada, “Bunu yapan kişiler bulunup gerekli ceza verilmedikçe benzer olaylar yaşanmaya devam edecek. Bu suçu işleyenler ifşa edilmeli. Kesin tavrımızdır. Ayrıca bu tür konularda verilecek her türlü karar emsal niteliğinde olmalıdır. Tecavüz insanlık suçudur” ifadelerine yer verildi.

Çocuklarıyla birlikte katıldılar

Basın açıklamasına çocuklarıyla birlikte katılan aileler, cinsel istismarda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirti. Çocuklarını okula ve parka tek başına göndermeye çekindiklerini söyleyen vatandaşlar, cezaların ağırlaştırılması konusunda görüş birliğine vardı. Ellerinde “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar”, Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmalıyız”, “Çocuk susar, sen susma. İstismara sessiz kalma” yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, Andımız’ı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.