Bahçeköy Yenimahalle Doğanbey Caddesi üzerinde bulunan bir binanın kolonları patladı. Olayda ölen veya yaralanan olmazken, büyük korku yaşayan bina sakinleri önlem amaçlı binayı boşalttı.

Bahçeköy Yenimahalle’de 39 ailenin yaşadığı bir binada gece saat 22.30 sıralarında meydana gelen olay, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Söz konusu olayın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümüne denk gelmesi vatandaşlara ‘acı bir tesadüf’ dedirtti.

Gürsoy ve Genç’ten yakın takip

Alınan bilgilere göre, kolonların patlaması sonucu binada yaşayan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Binadakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, güvenliğin sağlanması için binanın elektrik, su ve doğalgaz hattını keserken, bölgeye güvenlik şeridi çekti. Olayı duyar duymaz bölgeye giden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşlar sosyal tesise yerleştirildi

Olay yerinde bir toplantı yapan uzman ekipler, vatandaşların can güvenliği için binanın boşaltılması gerektiğine karar verdi. Olay sonrası büyük korku yaşayan vatandaşlar, Kilyos’taki Sarıyer Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne yerleştirildi. Ayrıca olayın yaşandığı binanın yakınlarına belediye ekipleri kriz çadırı kurdu. Burada ev sahiplerine bilgiler verilirken, çay ikramı yapılıyor.

“3 kat gözüküyor, ancak 11 kat yapıldı”

Konuyla ilgili Sarıyer Posta'nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sarıyer Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, “Gece saat 02.00 sularında kriz masasına bir şikayet geldi. Biz de arkadaşları bölgeye gönderdik. Tutanak tutuldu ve vatandaşlarımız tahliye edildi. 4 kolonda ağır hasar meydana geldi. Diğer kolonların durumu ile ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Ev sahipleri değerli eşyalarını aldılar. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir inceleme yapılacak ve binanın ne olacağı ile ilgili karar verilecek. Bu bina Bahçeköy Belde Belediye döneminde yapıldı. O dönemde yıkım kararı olan bir bina. İmar planlarına baktığımızda 3 katlı görünmesine rağmen 11 kat yapıldı. Vatandaşlarımızın birçoğu Kilyos’taki sosyal tesislere bir kısmı da akrabalarının yanına yerleşti” ifadelerini kullandı.

“Tedbirlerimizi aldık”

Mahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz ise, “Talihsiz olay gece 22.30 sıralarında meydana geldi. Emniyete, zabıtaya ve itfaiye haber verdik. İtfaiye ekipleriyle kapıyı açtırdık. Kolonlar mevcut yükü kaldıramadı gibi gözüküyor. Büyük bir baskı yedi. Elektrik, su ve doğalgazı keserek tedbirimizi aldık” diye konuştu.

Ekiplerin olay ile ilgili çalışmaları devam ediyor.

SARIYER POSTA