Sarıyer'in başarılı muhtarlarından Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinç, yoğun girişimleri sonucu mahallede yapılan çevre düzenlemelerine ilişkin Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na bilgiler verdi.

Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Bahçeköy Merkez'deki meydanda gerçekleştirilen çalışmaları muhtarlık azaları ile yaptığı toplantıda değerlendiren Mehmet Sevinç, vatandaşa çözüm ortağı olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

"BAHÇEKÖY MEYDANI İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sevinç, "Bahçeköy Merkez'deki meydanımızda ne gibi düzenlemeler yapabiliriz diye Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne başvurumuzu yapmıştık. Çünkü meydanımız çok eski yıllarda yapılmıştı ve artık birçok şey vasfını yitirmişti. Çardaklarımızın çatıları akmaya başlamıştı. Kırık yerler vardı, saksılardaki çiçekler sökülmüştü. Biz de bunun üzerine harekete geçtik ve Park ve Bahçeler Müdürü Gülcan Balcı ile bir proje hazırladık" ifadelerini kullandı.

"BAHÇEKÖY'E YAKIŞIR HİZMETLER YAPMAK İSTİYORUZ"

"Bizim en hassas olduğumuz konulardan biri Atatürk'tür" diyen Sevinç, "Bahçeköy'de bir mübadil köyü. Resmi törenlerimizi de meydanda bulunan Atatürk Anıtı önünde yapıyoruz. Bu yüzden hem parkı daha da güzelleştirmek hem de Bahçeköy'e yakışır hizmetler yapmak istiyoruz. Bundan sonraki adımımız da İsmet Barlak Parkı olacak. Orada da bazı düzenlemeler yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Bu parkımızda çocukların eğlenceli vakit geçirmesi ve komşularımızın da spor yapabilmesi için çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

"MAHALLEMİZDE DÜĞÜN YAPILACAK ALAN YOK"

Mahallede hayata geçirmek istedikleri projelere ilişkin bilgiler veren Sevinç, "Bahçeköy'de 3 mahalle bulunuyor ve burada yaklaşık 15 bin kişi yaşıyor. Bahçeköy'deki mahallelerin genelinden aldığımız en büyük şikayet düğün, nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılabileceği bir alanımımızın olmaması. Vatandaşlar da buradaki kıraathaneleri kiralamak zorunda kalıyor. Bu da bazı sorunları beraberinde getiriyor. Biz bu problemin çözümü konusunda da çalışmalarımızı yapacağız. Gerekli girişimleri yaptık. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile bu konuyu konuştuk. SAGEM'in olduğu yere bu tarz bir yer yapılmasını istedik. Bize bunun uygun olmayacağını söyledi. Mahalle sakinlerimiz de bize destek veriyor. Konuyla ilgili imza toplanması da düşünülüyor. Bu sorunu da en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"ÇINAR AĞAÇLARI KÖYÜMÜZÜN SİMGESİDİR"

Sevinç, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bahçeköy yolundaki tarihi çınar ağaçları ile ilgili yaklaşık 4 yıl önce bir çalışma yapılmıştı. Oyulan ağaçların içi doldurulmuştu. Muhtemelen yol boyu yapılan kaldırım çalışmaları esnasında ağaçların köklerine zarar verildi. Açıkçası çınarların hali bizleri üzüyor. Bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar köyümüzün simgesi. Konuyla ilgili İBB'ye bilgiler verdik. Bahçeköy'deki orman fakültesinde görevli hocalarımızdan da bununla ilgili çalışmalar bekliyoruz. Bunu yanı sıra yoldan geçen vatandaş ve araçlar için de bazı riskler barındırıyor. Yağmur ve rüzgarda bazıları devriliyor. Bu yüzden önlemler alınmalı."

SARIYER POSTA GAZETESİ