Geçtiğimiz haftalarda Bahçeköy Mahallesi'nde çöken 36 daireli binanın mağdurlarına devlet yardım elini uzattı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’un girişimleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin katkılarıyla aileler Başakşehir’de konut sahibi olacak.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun'un, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı istişareler sonucunda ailelerin mağduriyetinin giderilmesi konusunda önemli bir adım atıldı. Buna göre, TOKİ’nin Başakşehir’de yaptığı lüks konutlarda uygun imkanlarla ev sahibi olurken, evlerine taşınana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak, kira yardımı alabilecekler.

KONUT PROJESİNİ ZİYARET ETTİLER

Mağdur olan aileler 15 Ağustos Pazar günü TOKİ’den cazip şartlarda satın alabilecekleri konut projesini ziyaret ettiler. Vatandaşlara; AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, AK Parti Sarıyer İlçe yöneticileri ve Sarıyer Belediyesi AK Parti meclis üyeleri de eşlik etti.

"ALLAH GÜZEL GÜNLERDE OTURMAYI NASİP ETSİN"

Ziyaret sırasında ailelere bir konuşma yapan Kurşun, "9 katlı 36 daireli Çavuş Apartmanı 2019 yılında 'Risk Hasarlı Bina' olarak boşaltılmıştı. Boşaltılan binanın kontrollü olarak yıkımı gerçekleştirilmezken, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin önergesine rağmen, binadan tahliye edilen ailelere kira yardımı da yapmamış, büyük bir facianın eşiğinden dönülen yıkım gecesinde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kendisine tepki gösteren vatandaşları 'Şarlatanlık yapmanıza izin vermeyeceğim' diye azarlamıştı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şov peşinde. Bugüne dek Sarıyer’de taş üstüne taş koymayan Genç, AK Partili merkezi yönetimlerin faaliyetlerini kendi faaliyeti gibi göstermekten ve şov yapmaktan başka hiçbir şey yapmamaktadır. Bahçeköy’de evleri yıkılan mağdur vatandaşların talepleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile dersimize çalıştık. Sayın Bakanımızın talimatı, TOKİ Daire Başkanlığı'nın çalışması ile hem devletimizi, hem de vatandaşımızı zor durumda bırakmayacak makul bir çözüm önerisi üzerinde fikir birliğine vardık. Başta yetkili birimlerine her zaman vatandaştan yana çözüm önerileri sunma talimatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çözüm odaklı bakış açısıyla vatandaşın derdine derman olan Sayın Bakanımız Murat Kurum ve TOKİ yetkililerine Bahçeköylüler adına teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah güzel günlerde oturmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

"SARIYER BELEDİYESİ'NDEN HİÇBİR CEVAP ALAMADIK"

Yıkılan Çavuş Apartman Yöneticisi Muhammed Türker, tahliye edilen 39 daire sakinleri adına söz alarak, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanımız Murat Kurum ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanımız Halil İbrahim Kurşun’a hızlı ve çok önemli destekleri için teşekkür ederiz. Aylardan beri evlerin tahliyesi, kira yardımı, yıkılan enkaz altında yapılması gereken çalışmalar gibi pek çok konuda destek talebinde bulunduğumuz Sarıyer Belediyesi'nden hiçbir cevap alamazken, bu kadar kısa sürede çözüm bulan başkanımıza minnettarız. Hem İstanbul’un değerli bölgelerinden birinde başımızı sokacak bir konutumuz olacak, hem olabilecek en uygun şartlarda alabileceğiz, hem de bu sürede kirada oturan mağdurlarımıza kira desteğinde bulunulacak" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ