Dünyada türünün en büyük örnekleri arasında yer alan Bahçeköy'deki Atatürk Arboretumu, yerli ve yabancı ziyaretçilerini sonbaharın renkleri eşliğinde ağırlıyor. Muhteşem doğası ile dikkat çeken arboretum, konuklarına eşsiz bir manzara sunuyor.

Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda yer alan 296 hektarlık orman parçası üzerinde kurulu, bin 602 egzotik, 403 endemik bitkiye ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, her mevsim olduğu gibi sonbaharda da kentin gürültüsünden uzaklaşmak ve mevsimin güzelliklerini yaşamak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

2011'DEN BU YANA ZİYARETÇİLERİ AĞIRLIYOR

Prof. Dr. Hayrettin Kayacık tarafından araştırma ve gözlem amacıyla 1949 yılında kurulan Atatürk Arboretumu, araştırma kurumlarının, bilim insanlarının ve doğa severlerin incelemelerine, bilimsel araştırmalarına açık bir laboratuvar olarak hizmet vermesinin yanı sıra 2011'den bu yana ziyaretçileri ağırlıyor.

YILDA 200 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

İçerisinde bulunan 3 suni göleti ve bitki çeşitliğiyle mevsimin güzelliklerini yaşamak isteyenlerin ilgi odağı arboretumda, ziyaretçiler sonbahar renkleri olan sarı, kahverengi ve yeşilin tüm tonlarını keşfederken, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor.Atatürk Arboretumu'nu, yılda ortalama 200 bin kişi ziyaret ediyor.

GİRİŞ BİLETLERİ ONLİNE ÜZERİNDEN ALINIYOR

Yiyecek ve içecekle girilmesine izin verilmeyen canlı ağaç parkını, üniversite öğrencileri ve akademisyenler de bilimsel çalışmaları için ziyaret ediyor. Bilimsel araştırma ve gözlem dışında film, katalog ve düğün çekimleri için tercih edilen mekanların başında gelen Atatürk Arboretumu, pazartesi günleri ziyarete kapalı. Arboretum için oluşturulan internet sitesi üzerinden online bilet alınabiliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ