Geçtiğimiz aylarda Bahçeköy Mahallesi'nde çöken 36 daireli binada yaşayan vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkili mercilerle görüşmeler yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun'un girişimleri sonuç verdi. Mağdur aileler, TOKİ Genel Müdürlüğü'nde çekilen kura ile yeni evlerine kavuştu.

Kolonlarında oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye edilen ve bir süre önce tamamen yıkılan binanın ardından onlarca aile mağdur olurken, devlet vatandaşa yardım elini uzattı. Evleri yıkılan vatandaşlar, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’un girişimleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin katkılarıyla aileler konut sahibi oldu.

Türker: "Devletimiz sayesinde ev sahibi olduk"

Yıkılan apartmanın yöneticisi Muhammed Türker: "Yaklaşık 2 yıl önce apartmanımızın kolonları patladı, riskli bina haline geldiği için de yıkıldı. 2019 yılından bu yana kirada yaşıyorduk. Devletimizin bize verdiği bu konutlar sayesinde mağduriyetimiz giderilmiş oldu. Artık kendi evimizde oturabileceğiz. Bu konuda bize yardımcı olan Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız Murat Kurum'a, Sarıyer AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve destek olan herkese sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum. Öte yandan Sarıyer Belediyesi'nin bize hiçbir faydası olmadı. Hatta birkaç defa randevu talebinde bulunmamıza rağmen randevularımıza bile cevap verilmedi" şeklinde konuştu.

Yeni evlerini gezdiler

Yeni ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Bahçeköylü aileler, kura çekiminin ardından sahip olacakları evlerini gezdiler. Mağdur aileler yaptıkları açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun'a ve TOKİ yetkilileri teşekkür etti.

Kira yardımı alabilecekler

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun'un, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı istişareler sonucunda önemli bir adım atılmıştı. Buna göre, TOKİ’nin Başakşehir’de yaptığı lüks konutlarda uygun imkanlarla ev sahibi olurken, evlerine taşınana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak, kira yardımı alabilecekler.

BAHÇEKÖY'DEKİ MAĞDUR VATANDAŞLARA EV MÜJDESİ

https://www.sariyerposta.com/yasam/bahcekoy-deki-magdur-vatandaslara-ev-mujdesi-h64426.html

SARIYER POSTA