Alerjik bünyeye sahip ve solunum yolları rahatsızlıkları bulunan yaşlı ve çocuklarda önemli sağlık sorunlarına yol açtığı bilinen polenler Sarıyer'in birçok mahallesinde vatandaşın korkulu rüyası!

Zekeriyaköy Mahallesi Türkmen Caddesi'nde üzerinde bulunan kavak ağaçlarından etrafa yayılan polenler cadde ve sokakları beyaz bir görünüme bürürken, öğrenciler ve özellikle yaşlı vatandaşlar zor anlar yaşamaya başladı. Halk, duyduğu rahatsızlık sebebiyle Sarıyer Belediyesi ve resmi kurumlara dilekçe vererek kavak ağaçlarının budanmasını talep etti.

Mahalle sakinleri çözüm bekliyor

Gazetemize ulaşan dilekçe örneklerinde birçok vatandaşın imza verdiği görüldü. Vatandaşlar, “Kavak ağaçlarının fazlasıyla polen üretmesi insan sağlığını tehdit ekmektedir. Türkmen Caddesi üzerinde çok sayıda kavak ağacı bulunuyor. Zekeriyaköy halkı olarak bir an önce çözüme ulaşmak amacıyla hem Sarıyer Belediyesi ile hem de Emlak Konutları Yönetimi ile görüştük. Bu sorunun hızlıca çözülmesini ümit ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Her bahar ayı gelişi ile polenler her geçen gün çevreye daha çok zarar veriyor. Ve insan sağlığını olumsuz etkilemeye devam ediyor.