Mustafa Karaman: "Sarıyer Belediyesi pazarı neden taşımıyor?"

Ayazağa'da kurulan halk pazarının taşınması için yaklaşık 7 yıldır mücadele veren Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Karaman, "Çarşamba günleri mahallemizde kaos yaşanıyor" dedi.

Sarıyer'in en kalabalık mahallesi olan Ayazağa'da her gün on binlerce insan sirkülasyonu yaşanırken, Ayazağa'da çarşamba günleri kurulan halk pazarı, trafiği alt üst etmeye devam ediyor.

"Çarşamba günleri Ayazağa'da büyük bir kaos yaşanıyor"

Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, "Mahallemizde Hadım Koru Yolu Caddesi üzerinde çarşamba günleri kurulan halk pazarının araç trafiğini alt üst etmesi nedeniyle 2014 yılından bu yana sorunun çözülmesi adına dilekçe veriyorum. Kurulan pazar mahallenin en işlek ve kilit noktası. Aynı güzergah çevresinde Beykent, Mef, Nişantaşı İstinye gibi üniversitelerin binlerce öğrencisi var. Dolayısıyla mahalle sakinlerimizin yanı sıra büyük siteler ve binlerce öğrenci de bu yolu kullanıyor. O yüzden çarşamba günleri Ayazağa'da büyük bir kaos yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

"Sarıyer Belediyesi pazarı neden taşımıyor?"

Hazırlanan imar planlarında pazar yerinin belirlendiğini ancak harekete geçilmediğini aktaran Karaman, "Sarıyer Belediyesi tarafından Ayazağa'da pazar yerinin imar planlarında ayrılmasına rağmen herhangi bir adım atılmadı. Ayazağa Mahallesi'nin imar planları 2016 yılında onaylandı. Fakat o tarihten bu yana imar planları uygulamaya geçmedi. Söz konusu bu planlarda halk pazarının yeri belli olmasına rağmen Sarıyer Belediyesi pazarı neden taşımıyor?" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'na da dilekçe vermişti

Muhtar Karaman, geçtiğimiz günlerde Ayazağa'da incelemelerde bulunan ve muhtarlık binasında kendisini ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verdiği dilekçede de pazar yerinin taşınması talebinde bulunmuştu.

SARIYER POSTA