Rumeli Kavağı'nda doğup büyüyen Pilot Tahir Maner, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakınındaki birkaç isimden biriydi. Peki, yeteri kadar tanıyor muyuz bu kahraman pilotu?

Rumeli Kavağı'nda doğan Tahir Maner, o dönemdeki 18 numaralı evde yaşıyordu. Efsane Türk Havacıları listesinde 4. sırada yer alan Maner, ilk yurtdışı uçuşunu 1937 yılında İstanbul'dan Bükreş'e gerçekleştirdi.

BİR KAHRAMANA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Boğaz'ın incisi Sarıyer, doğası ve kültürel mirası kapsamında yer alan eserlerinin yanı sıra Türkiye tarihine damgasını vurmuş simaları ile de dikkat çekiyor. Kurtuluş mücadelesinin simge isimlerinden olan Mareşal Fevzi Çakmak'ın doğup büyüdüğü yer olan Rumeli Kavağı, yine bir kahramana ev sahipliği yaptı.

PARİS ŞEHİR MADALYASI ALDI

Aynı zamanda Türk Hava Kurumu'nun ilk pilotu olan Tahir Maner, her an yanında olduğu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk uçak yolculuğunda da uçağı kullanan kişiydi. Havacılık tarihinin en önemli isimlerinden olan Maner, Fransız Havayolları Müdürü Roland Garros'tan Paris şehir madalyası almıştı.

SARIYER POSTA GAZETESİ