Dünya Kent Parkları Birliği (World Urban Parks), İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nı 2020 yılının en iyi 5 parkından biri olarak seçti.

10 Kasım Salı günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı tören ile resmen açılan Atatürk Kent Ormanı, dünya çapında da ses getirdi.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Muhteşem doğası ve sosyal aktivite alanları ile şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin ilgi odağı olan Atatürk Kent Ormanı'nda vatandaşlar için her ayrıntı düşünüldü. 1 milyon 100 bin metrekarelik alanda 12 km’lik yürüyüş parkuru, 3 doğal gölet, spor alanı, bin 500 metrekare çocuk oyun ve fitness alanı da bulunuyor. Ayrıca dinlenme, yürüyüş, koşu, oryantiring, kentsel tarım alanında tarımsal faaliyetlerde bulunma, festival alanı ile rekreasyon imkanı sağlıyor.

KUŞLARA ÖZEL AYDINLATMA

Doğal ekosistemi ile bitki ve hayvan türleri açısından büyük önem taşıyan Atatürk Kent Ormanı’nda, kuş türlerinin yoğun olduğu alanlarda aydınlatma yapılmadı. Işık şiddetinde ve ışık yönlenmesi gökyüzüne değil, yere ışık veren armatür tercih edildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ