Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yılında Sarıyer’de farklı noktalarda düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında saat 09.05’te Sarıyer’de hayat durdu. 

İLÇE PROTOKOLÜ TAM KADRO ATA'NIN HUZURUNDA  

Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenine; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Garnizon Komutanı Albay Tolga Burak Ekinli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanları Hüseyin Coşkun ve Nadir Günday, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Çaykara, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cebrail Karakaş, Yeşilay Sarıyer Şube Başkanı İlhan Bal, Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkan Yardımcısı Adnan Güven, Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili ve ilçe yönetimi, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı ve ilçe yönetimi, Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Cevdet Bayraktar ve ilçe yönetimi, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve ilçe yönetimi, DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik ve ilçe yönetimi, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı ve ilçe yönetimi, AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı, Zafer Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Emir Selman ve ilçe yönetimi, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Selçuk Kavaloğlu, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk için Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda ve Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda iki ayrı tören düzenlendi. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla duygu yüklü anlar yaşandı. Gencinden yaşlısına yüzlerce kişi saygı duruşuna geçti. Saat 09.05’te belediye binası önünde toplanan çalışanlar, Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Tören, bina önünde bulunan Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakılmasıyla son buldu.