Emirgan sahilinde denize atlayan genç kızı, sahilde balık tutan vatandaşlar kurtardı.

Olay, saat 08.15 sıralarında Sarıyer Emirgan Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul'a gelerek teyzesinde kalmaya başlayan Şeyma I.'yı annesi aradı. Telefonda bir süre annesiyle konuşan genç kız, kendisiyle bir araya gelmediğini söyledi. Telefonda annesiyle tartışan genç kız, bir süre sonra vatandaşların gözü önünde denize atladı. Durumu fark eden sahilde balık tutan vatandaşlar, olta uzatıp kısa sürede genç kadını sudan çıkardı.

Genç kız hastaneye atladı

Denizden çıkartılan Şeyma I. sahildeki banklara oturtularak üstüne battaniye örtüldü. Çevredeki vatandaşların konuşarak ikna etmeye ve sakinleştirmeye çalıştığı genç kız, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görgü tanığı olayı anlattı

Olayı gören bir vatandaş, "Oltayı atmış bekliyordum. Denizde bir siyahlık gördüm, bana yüzme bilmiyorum deyince oltayı çevirip tutturdum. Sonra bağırdım arkadaşlar geldi. Annesiyle arası açılmış, bir araya gelmiyormuş. Bir vatandaş uzandı onu bacaklarından tuttuk, sonra kızı dışarıya çıkarttık. Allah'tan ters akıntı vardı, normal akıntı olsaydı tutamazdık" dedi.