Köpeğini veterinere götürmek için annesinden zorla para alan M.Y. hakkında 'yağma' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sarıyer'de gerçekleşen olayda iddialara göre, annesine köpeğinin aşının son günü olduğunu söyleyen M.Y. (23), annesinden para istedi. Genç kız, para vermeyeceğini söyleyen annesinin kollarından tutup saçını çekti ve çantasını alarak köpeğiyle evden çıktı. Annenin kızından şikayetçi olması üzerine M.Y. hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yağma suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anne, kızından şikayetçi oldu

Kızını 2014'te Paris'e üniversite eğitimi için gönderdiğini belirten anne Ş.Y.'nin polise verdiği ifadede, “Köpeğini veterinere götürmek için para istedi. 'Babandan isteseydin, sana para vermeyeceğim' deyince saldırmaya başladı. Beni sarsarken bir yandan tokat atıyordu. Evdeki çantamı alarak kaçtı. Paris'ten döndükten sonra iyi değildi. Tedaviyi kabul etmedi. Öz kızıma babası ve ben şiddet uygulamadık. Şikayetçiyim” dedi.

Genç kız iddiaları kabul etmedi

M.Y. annesinin iddialarını reddederek ifadesinde, “Para vermesi konusunda ısrar ettim. Ama fiziki müdahalede bulunmadım. Israr edince annem saçlarımdan tuttu ve çekti. Ben yinede müdahale etmedim. Evimizde çalışan H.Y. beni annemin elinden aldı. Anne kız arasında olan şeyler, şikayetçi değilim” ifadelerini kullandı.

“Annesinin saçını çekip yüzüne tokat attı”

Olayın tanığı evin hizmetçisi H. Y., yatak odasında M.Y.’nin annesini sarstığını belirterek, "Ş.Y. beni yardıma çağırdı. Ben 'Kızım yanlış yapıyorsun' deyince 'Para versin bırakayım' dedi. Annesinin saçını çekip yüzüne tokat attı. Annesini çantasını aldıktan sonra köpeğini alarak git" dedi.

M.Y. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.