Yaklaşık 90 yıllık tecrübesi ile maden, inşaat, ithalat ve ihracat sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Akdağlar Grup, ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

İş ve ticaret dünyasının başarılı ismi Akdağlar Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdağ ile başarılarını, eğitime katkılarını, yatırımlarını ve gelecek ile ilgili planları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Akdağlar Grup’tan eğitime büyük katkı

Çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Mehmet Akdağ, “Bizim asıl işimiz madencilik. 90 yıl önce dedemizle başlayan yolda ardından babamız ve biz madenci olarak devam ediyoruz. Bunun yanında tabi inşaat, asfalt, ithalat, ihracat işlerimiz oluyor. Biz eskiden mühendislik fakültesinden mezun olan öğrencileri alıyorduk, masa başında oturuyorlardı ve sahaya inmiyorlardı. Madencilikte masa başı diye bir şey yok. Sahaya ineceksin, tozun, çamurun içine gireceksin, üreteceksin. Bu şekilde olması lazım. Ancak üretimleri, planları yaparken masa başında oturursun. Baktık bu şekilde olmuyor. Gelen çocuklar durmuyor, çalışmalarını devam ettirmiyorlar. Biz de İTÜ Maden Fakültesi’ne gittik. Sistemde bir sıkıntı olduğunu söyledik. Buna çözüm getirmek için de bir öneride bulunduk. Bizim sahamız her şeyimiz, gelin derslerinizi bauda yapın dedik. Bu iyi bir fikir dediler ve dersleri sahada vermeye başladılar. Bu çocukların da hoşuna gitti. Bu sefer sahadan çıkmak istemez oldular. Kurduğumuz bu sistem çok iyi oldu. Bunu Türkiye’nin geneline, her alana bütün meslek gruplarına yaymak lazım. Biz bu uygulamaya başlayalı yaklaşık 20 yıl oldu. O gündür bugündür İTÜ ile iş birliği yapıp ülkeye iyi yetişmiş maden mühendisleri kazandırıyoruz” dedi.

“En büyük özelliğimiz hak yememek”

Akdağ, “Ben 10 yaşında babamla beraber şantiyelere girdim. Bu yaşıma kadar hep şantiyelerdeydim ve hala da şantiyelerdeyim. Cumartesi ve Pazar günlerini de şantiyeleri gezerek geçiriyoruz. En büyük özelliğimiz dürüst olmamız ve hak yememek. İnsanların haklarını yememek, dürüst çalışmak, çalmamak, haram yememek çok önemli. Bu işin özü budur. Allah da bizim yolumuzu açtı zaten. Her zaman her işimizi selametle hallettik. Sürekli yatırım yaptık hala yapıyoruz. 45 seneden beri kardeşim Eyüp’le beraber işimizin başındayız. Sürekli yatırım halindeyiz, sürekli büyüyoruz, sürekli büyütüyoruz. Şimdi çocuklarımız okullarını bitirdi ve işlerin başına geçtiler, onlar da çalışmaya devam ediyorlar. Dürüst olduktan sonra Allah yardımcı oluyor ve sırtın yere gelmiyor” ifadelerine yer verdi.

“Yatırım yapmaya devam ediyoruz”

Yatırım yapmaya devam edeceklerini açıklayan Akdağ, “Biz her türlü yatırımlarımıza devam ediyoruz. Şimdi gemi aldık denizden kum üretiyoruz. İlerde liman projemiz var. Kafamızda çok fazla projelerimiz var. Ekonomik pozisyonlara göre değerlendireceğiz” diye konuştu.