Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz olan ailelere kömür yardımında bulunacak. Dağıtılacak tonlarca kömür için başvurular devam ediyor.

Sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine gerektirmek amacıyla Sarıyer’de yardıma muhtaç ailelere destek verilmeye devam ediyor. Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın maddi imkanları kısıtlı olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yaptığı yardıma ilgi oldukça fazla.

İşte yapılması gerekenler

Kış mevsimine yakın dağıtımı yapılması düşünülen kömür yardımından faydalanmak isteyenlerin; nüfus cüzdanı ile Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelerek, yapılacak tahkikat için gereken izin belgesini doldurması yeterli olacak.

Maksimum gelir ne kadar olmalı?

Kömür desteği almak için hanede yaşayanların kişi başına maksimum 483 TL gelirinin olması gerekirken, belirtilen meblağın üzerinde kazancı olanlar bu destekten faydalanamayacak. Ayrıca yardım için başvuruda bulunanların maddi geliri ile ilgili araştırma yapılacak. Destek için gereken şartlara uymayan ailelere kömür verilmeyecek.

Binlerce aile ısınacak

Kış aylarında soğuk havadan korunmak için sobalarını yakacak olan binlerce aile, Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıtacağı kömür ile ısınacak. Vakıf bu yıl bin 750 ton kömür dağıtacak.

SARIYER POSTA