Erzurum’da görev yapan ağır ceza mahkemesi hâkimi H.S.’nin zehir tacirleriyle görüşmesi, Diyarbakır polisinin teknik takibine takıldı. Kullandığı araç durduruldu, 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi.
Diyarbakır’da  uyuşturucu çetesinin peşine düşen polis, inanılmaz bir skandalı ortaya çıkardı. Kaçakçılık ve Organize Şube Uyuşturucuyla Mücadele ekipleri, zehir tacirlerinin Sur İlçesi kırsalından Batı illerine esrar sevkıyatı yapacağı bilgisini alınca teknik takip başlattı. Şüphelilerden R.K. ve H. Ç’nin, Bilecik’e tayini çıkan Erzurum Hınıs İlçesi Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden Hâkim H.S ile sıkça görüşmeye başladığı tespit edilince soruşturma genişletildi.

HAKİM PARAVAN

Polis, R.K’nin Kavaklıdere Köyü’nde sakladığı uyuşturucuyu polis ve Jandarma kontrolünde şüphe çekmemek için Hâkim H. S. ile birlikte Batı illerine götüreceğini belirledi. Valizler ve kişisel eşyalarıyla Muş’a, oradan otobüsle Diyarbakır’a giden Hâkim S., uyuşturucunun sahibi K. ile Sur’da buluştu. S’nin kullandığı diğer şüpheliye ait lüks otomobil, 24 Ocak günü Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu üzerinde polis tarafından durduruldu. Cumhuriyet savcısının nezaretinde yapılan aramada, araçtaki valizlerin altında vakumlanmış poşetler içinde yaklaşık 90 kilogram uyuşturucu madde bulundu. Hâkimin el çantasından çıkan başkalarına ait sim kartlar ile 2.5 gram toz ile uyuşturucu sevkiyatı için alındığı iddia edilen 14 bin 100 TL’ye el konuldu.