Ağaoğlu Şirketleri'nin patronu Ali Ağaoğlu hep lüks otomobilleriyle ya da harcamalarıyla gündeme geliyor ama onu yakından tanıyanlar ne kadar hayırsever olduğunu söylüyor.

“Sağ elin verdiğini, sol el bilmemeli” düsturuyla yaptığı hayırlardan bahsetmeyen Ağaoğlu bu zamana kadar binlerce öğrenciye burs verdiği ve çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla özellikle eşit eğitime ulaşamayan çocuklara yardım eli uzatıyor. Ağaoğlu, merhum babası Miktat Ağaoğlu adına yaptırdığı cami ibadete açıldı.

HER ŞEYİYLE BİZZAT İLGİLENDİ

2013'te kaybettiği babası Miktat Ağaoğlu adına Maslak 1453’ün girişine cami inşa eden Ali Ağaoğlu, kendisi de inşaatçı olduğu için caminin yapımıyla birebir ilgilendi. Mimarisinden iç dekorasyonuna kadar caminin her ayrıntısıyla bizzat kendisi ilgilenen Ağaoğlu, babasının adını yaşatacak.

Maslak bölgesinde bulunan cami eksikliği dikkate alınarak inşa edilen cami, 1345 metrekare ve tam 4 bin kişilik. Yapımı 4 yıl süren caminin müştemilatında aynı zamanda kütüphane, konferans salonu ve lojman da bulunuyor.

SARİYER POSTA GAZETESİ