Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Huzur Mahallesi Muhtarı seçilen Nurgül Çakır'ı makamında ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu. Çakır, görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları Pehlivanoğlu'na anlattı.

Sarıyer'in başarılı muhtarlarından Huzur Mahallesi Muhtarı Nurgül Çakır ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu muhtarlık binasında konuk eden Çakır, mahallenin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"MAHALLE SAKİNLERİ KADIN MUHTAR OLMASINI ÇOK İSTEDİ"

Huzur Mahallesi Muhtarı Nurgül Çakır, "Önceki 3 dönem muhtarımız emekli kurmay albaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde aday oldum ve halkımızın takdiri ile Huzur Mahallesi Muhtarı seçildim. 17 yıldır bu mahallede ikamet ediyorum. Peki neden muhtarlık? Eşim siyasi bir partinin Huzur Mahallesi başkanıydı. Ben de kadın kolları yönetiminde yer alıyordum. Bu yüzden mahallemizin altyapısını ve sorunlarını biliyordum. Sarıyer belediyesi ile de ilişkilerimiz oldukça iyiydi. Çalışmalarımızı bilen mahalle sakinleri özellikle kadın muhtarın olmasını çok istediler. Bu yüzden adaylığımı koydum. Çok büyük destek verdiler. Tüm seçmenlere bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SARIYER'E YENİ HASTANE MÜJDESİ

Çakır, "Yaklaşık 6 bin 500 seçmenimiz bulunuyor. Toplam nüfusumuz ise 7 bin 220 civarında. Yaklaşık 1.5 yıldır muhtarlık görevini yürütüyorum ve bu zaman zarfı içerisinde iyi bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Fakat içerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle zor günler yaşıyoruz. İnşallah hep birlikte başaracağız ve bu günleri de atlatacağız. Oyak Sitesi, Skyland İstanbul, polis lojmanları, Nidapark, UNIQ İstanbul, Türk Telekom Arena Stadı ve Nurol Life gibi önemli yapılar Huzur Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Tüm site yöneticileri ile iletişim halinde kalarak özellikle corona virüse karşı gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Ayrıca Ocak 2021 gibi açılması gündemde olan Seyrantepe Etfal Hastanesi de mahallemizin sınırları içerisinde kalıyor. İlk etapta klinik servisleri hizmete girecek. Ardından diğer bölümlerde faaliyete geçecek. Bu tarz yapılar ile birlikte mahallemizde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu yapıların mahallemize katma değeri oldukça yüksek. Açılacak olan hastanenin bize yakın olması bizim için büyük avantaj. Bunun en başlıca nedenlerinden biri de mahallemizde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların fazla olması. Bu kişiler Ayazağa ve Seyrantepe'ye gitme konusunda zorluk yaşıyor. Hastane faaliyete geçtikten sonra bu sorunları da ortadan kalkacak" dedi.

"MAHALLEMİZ ADI GİBİ HUZUR DOLU"

Mahalledeki çalışmaları anlatan Çakır, "Şişli Belediyesi'ne bağlı olduğumuz yıllarda daha küçük bir mahalle olarak düşünülüyorduk. Sarıyer'e bağlandıktan sonra aldığımız hizmetler ve yerel yönetimle kurduğumuz diyalogdan dolayı Belediye Başkanımız Şükrü Genç'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle pandemi sürecinde bizlere büyük destek oluyorlar. Elimizden geldiği kadar dayanışma içerisinde vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Göreve geldikten sonra mahallemizde ulaşım sorununun neredeyse tamamını çözmüştük. Fakat pandemi sürecinde bu problem yeniden ortaya çıktı. Bunun yanı sıra mahallemizde yanmayan sokak lambalarının değişmesini sağladık. Bir kadın muhtar gözü ile mahallemizdeki diğer sorunları da yerel yönetimle koordineli olarak çözdük, çözmeye de devam ediyoruz.  Mahallemizin adı gibi çok huzurlu bir mahalle burası. Bu konuda vatandaşlarımız da bizlere çok yardımcı oluyor. Aynı zamanda demografik anlamda mahallemiz çok dağınık olmadığı için şanslıyım" ifadelerini kullandı.

ÇAKIR'DAN ASKIDA ELBİSE PROJESİ

İhtiyaç sahibi aileler için bir proje başlatan Çakır, "Askıda elbise projesi kapsamında mahalle sakinlerimizin çok fazla kullanmadığı eşya ve ayakkabıları toplayıp ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız o eşyaları toplayıp muhtarlığımıza getiriyorlar. Desteğe muhtaç vatandaşlar buraya gelip ihtiyacı olan eşyaları alıp gidiyorlar. Bunun yanı sıra çocuklarına kırtasiye malzemesi alamayan aileler bana ulaşınca o ihtiyaçlarını da hayırseverlerden temin ediyorum. Din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmadan hizmetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN KREŞ TALEBİ

Mahallenin sorunlarını anlatan Çakır, şunları söyledi: "Bizim en büyük sorunumuz mahallemizde bir çocuk kreşin olmaması. Çalışan anne ve babalar bu dertten muzdarip. Bu konuda yetkililerden talepte bulunuyoruz. İBB ve Sarıyer Belediyesi bazında girişimlerimizi yaptık. En kısa sürede inşaat çalışmasının başlanacağına dair bilgiler aldık. Bunun yanı sıra Ayazağa ve Seyrantepe arasında kaldığımız için ulaşım problemimiz de var. Arabası olmayan evler var. O vatandaşlarımız ana caddeye çıkabilmeleri için toplu ulaşım araçları kullanmak zorunda. Özellikle pandemi sürecinde mahallemize ulaşım sağlayan araçlar başka bölgelere gönderildi. Beşiktaş'a sefer yapan otobüslerimizi kaldırdılar. Biz de bu yüzden mağdur olduk. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Meltem Yücel Pir ile daire başkanının yanına gitmiştik. Pandeminin ardından bu sorunun giderileceğini ifade ettiler."

SARIYER POSTA GAZETESİ