Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD'de dedesinin Elazığlı olduğunu söyleyen Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi Buffalo Bölge Müdürü Rose Hilmey'e akrabalarını bulma sözü verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bül, ABD temasları sırasında dedesinin Elazığlı olduğunu söyleyen Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi Buffolo Bölge Müdürü Rose Hilmey'e akrabalarını bulma sözü verdi.

BAKANI ŞAŞIRTAN OLAY

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi son olarak New York'un Buffolo şehrinde temaslarda bulundu. Burada ABD-Kanada gümrük kapısı uygulama ve sistemleri hakkında incelemelerde bulanan Bakan Tüfenkci, ilginç bir olayla da karşılaştı.

ABD'DE BİR ELAZIĞLI BÜROKRAT

Bakan Tüfenkci kendisine eşlik eden Gümrük ve Sınır Koruma Buffolo Bölge Müdürü Rose Hilmey'in dedesinin Elazığlı olduğunu öğrenince hayli şaşırdı. ABD'li bürokrat Hilmey, dedesinin Elazığlı olduğunu söyleyerek, dedesine ait kimlik ve bilgileri de paylaştı.

BAKAN SÖZ VERDİ

Buffalo Bölge Müdürü Rose Hilmey'in aslının Türk olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, Rose Hilmey'i en kısa zamanda Türkiye’ye davet ederek, Elazığ'daki akrabalarını bulmaya yardımcı olma sözü verdi.