Dün gece saatlerinde Bahçeköy Yenimahalle Doğanbey Caddesi’ndeki binada meydana gelen olay sonrası bölgede incelemelerde bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde meydana gelen olay sonrası uyarılarda bulunan Başkan Şükrü Genç, “Bedel ödememek için bir an önlem alınmalı” dedi.

“Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz”

Olayın yaşandığı bölgeye giden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Binanın taşıyıcı sistemlerinde çok ciddi bir problem var.  Ekiplerin tuttuğu tutanak doğrultusunda binayı boşaltma kararı aldık. Ancak olayın neden gerçekleştiği ve neler yapılması gerektiği ile ilgili kararı geniş kapsamlı yapılacak incelemelerden sonra belirleyeceğiz. Bu araştırmayı da en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“En önemli husus can kaybının olmaması”

“Talihsiz olay tam da 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde meydana geldi” diyen Genç, “Allah’tan can kaybı yaşanmadı. Aksi halde çok daha üzücü bir tablo ile karşı karşıya kalabilirdik. Kaymakamlık, belediye ve emniyetin bu konudaki hassasiyeti ile acı bir durumun önüne geçilmesini sağladı. Yapılacak incelemelerin ardından aileler ile de konuşacağız. Şuan da geçici olarak sosyal tesislerimizde misafir ediyoruz. Belediyeler ve devlet bunun için var. Bizim için en önemli husus herhangi bir can kaybının yaşanmaması” şeklinde konuştu.

“Bunların yaşanmaması için harekete geçilmesi gerekiyor”

“Başkan Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Hem belediye başkanı hem de inşaat mühendisi olmanın vermiş olduğu sorumlulukla 17 Ağustos’un bir kez daha yaşanmaması için çalışıyoruz. Büyük depremin üzerinden 20 yıl geçti. Bu geçen sürede neler yapıldı ona bakmak lazım. Ben söyleyeyim; hiçbir şey yapılmadı. Devletin bir planlama üretip çalışmalar yapması gerekiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de konuşacağız öncelikli konular arasında bu da yer alıyor. Olması gerekenleri ve alınması elzem olan tedbirleri konuşacağız. Hepimizin olmazsa olmazı budur. Konuyla ilgili bilgisi olan da olmayan da konuşuyor. Ancak bu işin uzmanları tarafından ele alınmalı. Biz toplum olarak ödediğimiz ağır bedellerden ders çıkarıp herhangi bir şey yapmıyoruz. Bu yüzden daha da ağır bedeller ödüyoruz. Bunların yaşanmaması için harekete geçilmesi gerekiyor.”

SARIYER POSTA