Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı Kilyos, Gümüşdere, Demirciköy ve Kısırkaya'daki plajlara, yüksek ecrmisiller gelemeye devam ediyor. Yaz sezonu öncesi Fahiş fiyatlar karşısında yetkililere çağrıda bulunan işletme sahipleri, talep edilen miktarı karşılayacak güçleri olmadığını ifade ettiler.

İBB yasasından sonra mahalle statüsüne dönen Sarıyer'in köyler bölgesi olarak adlandırılan Kilyos, Gümüşdere, Kısırkaya ve Demirciköy 1. derece doğal sit alanı olan sahil kıyı çizgileri kullanım ecrimisilleri Milli Emlak Müdürlüğü'nden 2013 yılında Çevre ve Şehircilik ve iklim Bakanlığı’na devredilmişti.

16-20 MİLYON ARASI ECRİMİSİLLER GELİYOR

Yaz ayı yaklaşması ile yeniden gündeme gelen Sarıyer plajları, yüksek ecrimisilleriden dolayı dertli. 10-16-20 milyon arası ecrimisiller geldiğini belirten işletmeciler, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na tarafından gönderilen tebligatlar karşısında bir kez daha şok oldu.

Türkiye'nin hiçbir turistik bölgesinde bu kadar yüksek ecrimisil olmadığını ifade eden işletmeciler, “Türkiye'nin hiçbir yerinde esnafı bu kadar zor durumda bırakacak bedeller alınmıyor. Neden bu sadece İstanbul için geçerli. Yüksek fiyat nedeniyle plaj ve tesislere giriş ücreti de aynı oranda artış olsa da bu yüksek bedellere karşı vatandaşımıza nasıl hizmet vereceğiz” diyerek dert yandılar.

"HALKA NASIL HİZMET VERECEĞİZ?"

Kendilerine gelen yüksek ecrimsil tebligatlarından dolayı dert yanan işletme sahipleri, "Biz sadece yaz aylarında iş yapabiliyoruz. O da yaklaşık 7-11 haftaya denk geliyor. Bizden neden yılın 12 ayı ücret talep ediliyor? Ödenen fiyatın dışında yaşanan can kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla yoğun güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Yüksek maliyetler karşısında doğal olarak vatandaşın ödediği miktar da artırıyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA