Corona virüse karşı alınan önlemler kapsamında getirilen yasaklara uymayan İstanbullulara ceza yağdı. Sarıyer’in de aralarında bulunduğu birçok ilçede toplam 2 bin 221 kişiye 1 milyon 480 bin 29 lira idari para cezası kesildi.

Aralarında Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı kolluk kuvvetleri, vatandaşlar için yasaklanan alanlarda denetimlerini sürdürüyor. Yapılan kontrollerde yasaklara uymayanlara kesilen para cezası 1,5 milyon TL’ye yaklaştı.

Denetimler devam ediyor

İstanbul genelinde yapılan denetimlerine devam ediyor. 28 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, yasakları ihlal eden 2 bin 221 kişi belirlendi. Toplu taşıma tedbirlerine uymayan, sosyal mesafeyi ihlal eden, sokağa çıkma yasağına uymayan ve yasağa uymayarak işyerini açık tutan işletme sahiplerinin de aralarında bulunduğu 2 bin 221 kişiye toplam 1 milyon 480 bin 29 lira idari para cezası kesildi. Sokağa çıkma yasağı bulunan 20 yaş ve altı olan 20 kişiye de para cezası kesilirken, denetimlerde 95 işyeri de mühürlendi. Yapılan denetimlerde 43 aracında trafikten men edildi.

SARIYER POSTA