Türkiye’nin online ihracat platformu Tradevalley.com ve Azerbaycan resmi ihracat platformu Azexport.az arasında “Memorandum Of Understanding” protokolü imzalandı. Bu anlaşma ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin dijital ticaret çözümleri ile güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Dünyanın dört bir yanından alıcı ve tedarikçilerin hızlı ve kolay bir şekilde birbirlerine ulaşmasını sağlayan bir çevrimiçi pazar yeri, ihracat ve ithalat platformu olan TradeValley ve Azerbaycan devletinin resmi ihracat platformu Azexport.az arasında momerandum imzalandı. İmzalanan anlaşmanın, TradeValley ve Azexport.az platformlarıarasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendirmesi bekleniyor. Bu anlaşma ile aynı zamanda Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin dijital ticaret çözümleri ile güçlendirilmesi hedefleniyor.

İmzalar atıldı

TradeValley CEO’su Yusuf Yenitürkoğulları, Azexport.az Kurucusu Aykhan Gadashov, TradeValley Satış ve İş Geliştirme Direktörü Güçlü İlalmak,Azerbaycan Dijital Ticaret Merkezi Başkanı Masuma Talibova ve iki kuruluştan da çalışanların katılımıyla online olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında büyük bir mutlulukla imzalar atıldı. İki kuruluş arasında imzalanan bu anlaşma sonrasında TradeValley.comkendi platformunda Azexport.az’ı dashboard açarak sabit olarak yayınlayacak.

Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri daha da gelişecek

Sunduğu hizmetlerle uluslararası B2B ticaretin gelişmesini ve yerel üreticilerin küresel pazarlara açılmasını amaçladıklarını belirten TradeValley CEO’su Yusuf Yenitürkoğulları, Azerbaycan’ın e-ihracat platformu Azexport.az ile yaptıkları anlaşma ile ilgili olarak, “Bu iş birliği için çok mutluyuz. Türkiye ve Azerbaycan’ın ticari ilişkilerini kuvvetlendireceğimizi, iki ülkenin de dünyanın diğer kalanıyla daha rahat ticaret yapacağına inanıyoruz. Yıllardan beri süregelen kardeşliğimizin bu iş ortaklığıyla birlikte daha da ilerleyeceğine ve dijitalleşen dünyada sağladığımız online ticari çözümlerimizle başarılı işlere imza atacağımıza eminiz” diye konuştu. Azexport.az Kurucusu Aykhan Gadashov, “Bu anlaşma iki ülke için de hayırlı olsun. Türkiye, Azerbaycan’ın en büyük ticari ilişkilerinin olduğu ülkelerden biri. Dostluk ve kardeşliğimiz gibi ticari ilişkilerimiz de yüksek seviyede. Bu memorandum ile ilişkilerimizi daha da ilerleteceğimize inanıyorum” şeklinde fikirlerini paylaştı.

İmzalanan anlaşmayla, kuruluşlar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini daha da ileri taşımak için işbirliği yapacak ve ellerinden gelen en büyük çabayı gösterecekler.

TradeValley hakkında bilgiler

TradeValley, uluslararası B2B ticareti geliştirmek ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için kurulmuş bir grup şirketidir. Bu çevrimiçi platformda öncelikli amaç, hızlı ve güvenilir ticarettir. TradeValley ürün, mal ve hizmet tedarikçilerini hızlı ve zahmetsiz bir şekilde yurtdışındaki alıcılarla buluşturur. TradeValley çözüm ortaklarıyla uluslararası ticaret kanunları ve hukukuna uygun sözleşmeler yaparak gerekli tüm önlemleri alıp, denetim firmaları aracılığıyla sevkiyat öncesi teftiş hizmeti sağlarken, ülke ve bölgeye göre en uygun lojistik firmaları ile çalışır ve ödeme konusunda şeffaf bir hizmet sunar.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta