Suriye sınırı günlerdir çok hareketli. Dün 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin Suriye sınırında birlikleri denetlemesi bütün gözleri sınıra çevirdi.

"Türkiye Suriye'ye girecek mi" sorusu medyanın gündemindeyken, dün sınırda yaşanan olağanüstü hareketlilik, İkinci Ordu Komutanı Adem Huduti'nin sınırdaki birlikleri ziyaret etmesi, sınıra yığılan çok sayıda asker ve askeri araç gözleri yeniden Suriye sınırına çevirdi.

HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, sınırı ziyaret edeceğini söyleyerek elinde olan bilgileri paylaştı. Toğrul, bu kadar askeri aracın sınıra yığılmasının ve Huduti'nin ziyaretinin bir gövde gösterisinden ibaret olmadığını söyledi.


ANTEP'TE ÇOK SAYIDA IŞİD HÜCRE EVİ VAR


İşin doğrusu sınırda çok yoğun hareketlilik var ama bir o kadar da bölge köyleri IŞİD tehdidi altında. Köylülerin tehdit edildiğine ve paralı geçişler uygulandığı haberleri geliyor.

Antep'te çok sayıda IŞİD hücre evinin olduğuna yönelik bilgiler geliyor. Antep gerçekten önümüzdeki süreçte sıkıntılı günlere gebe gibi görünüyor. Buralarda çok yoğun miktarda IŞİD militanı olduğunu, bunların yarın öbür gün Antep'te tehlike arz edeceklerini söylemek istiyorum. Daha önce buradan Tel abyad'a elektrik malzemelerinden tutun, ilaca kadar çeşitli malzemelerin gittiği basına yansıdı.

ERKEN SEÇİME GİDERKEN SAVAŞ SEÇENEĞİ UZAK DEĞİL


İkinci Ordu Komutanı Huduti'nin hududa girmesi çok dikkat çekici. Türkiye'nin Suriye'ye girerek böyle bir çılgınlık yapacağını düşünemiyorum. Böyle bir şey ancak bunun siyasi olabileceğini aklımıza getiriyor, erken seçime giderken böyle bir olasılık bize de çok uzak gelmiyor. Yoksa bu kadar askeri aracın buraya yığılması sadece gövde gösterisi değil gibi görünüyor.

Kaynak: İnternethaber