'Devletin kontrol mekanizmalarında olalım' sözleriyle uzun bir süre sosyal medyanın gündeminde yer alan Fatih Nurullah takma adlı tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban (58), bir müridinin 12 yaşındaki kızını istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Kamuoyunda 'Uşşaki Tarikatı Lideri' olarak tanınan Eyüp Fatih Şağban’ın 'Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de... Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor' sözleriyle tepki çeken Şağban, bu kez 'çocuk istismarı' iddiası ile gündeme geldi.

Aile şikâyetçi oldu

Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki soruşturma dosyasına göre, faaliyetlerini İstanbul merkezli olarak yürüten Şağban’ın Akyazı’da da misafirlerini ve müritlerini kabul ettiği yazlık bir dergâhı vardı. Şağban, burada mürit olan anne ve babasıyla birlikte kalan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu birden fazla kere taciz etti. Çocuğun babası şikâyetçi oldu ve jandarmayla birlikte dergaha gitti. Diğer müritlerin saldırısına uğrayan babayı jandarma ekipleri linçten güçlükle kurtardı. Jandarma Şağban’ı gözaltına aldı.

İstismarı pedagoga anlattı

İstismara uğrayan çocuk yaşadıklarını Sakarya Üniversitesi’ndeki Çocuk İzlem Merkezi’nde görevli pedagoglara anlattı. Çocuk, Şağban’ın çay götürdüğü sırada ve baş başa kaldıkları başka zamanlarda kendisini taciz ettiğini anlattı. İddiasına göre tacizler uyuduğu sırada da oluyordu ancak korktuğu için bunları bugüne kadar anlatamamıştı. Eyüp Fatih Şağban önceki gün ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ suçundan tutuklandı.

"Şahısla ilgimiz yok"

Çeyrek asırdan fazla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten tarikattan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, sözde 'Uşşaki Tarikatı Lideri' olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamız yoktur" denildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ