Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız" dedi.


İstiklal Caddesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısıyla ilgili AK Parti cephesinden ilk açıklamalar geldi.

Başbakan Yardımcısı ve "Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş" Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu'da yaptığı konuşmasında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak

"İstiyorlar ki vatandaş evinden çıkamaz hale gelsin. Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız. Terörü kanıksamayacağız" dedi.

"Vatandaş evinden çıkamaz hale gelsin istiyorlar''

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, çeşitli toplantılara katılmak ve şehit aileleriyle bir araya gelmek üzere bulunduğu

Ordu'da terörle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. 'Teröre alışmayacağız' diyen Kurtulmuş, günlük hayatın devam edeceğini vurgulayarak "Şimdi istiyorlar ki Türkiye, bu saldırılarla korksun. Vatandaş içine kapansın. Vatandaş evinden çıkamaz hale gelsin. Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız. Terörü kanıksamayacağız. Geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz. İçimize kan akıtacağız belki ama biz dostlarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle birlikte hayatımızı devam ettireceğiz. Devlet ve hükümet sadece bu işlerle uğraşsın, başka işler yapmasın istiyorlar. Biz terörle mücadelemize sonuna kadar devam ediyoruz. Zannettiler ki bu mücadelede en ufak bir gevşeme olur. Hiçbir şekilde gevşeme olmadan sonuna kadar bu şiddet olayları sona erene, terör şebekeleri susturulana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Hdp'ye çağrı

Kurtulmuş, şunları ifade etti: "Bütün partilere, özellikle demokrasi karşısında sınav veren HDP'ye bir kere daha buradan çağrıda bulunuyorum. Gün bugündür. Terör örgütünün arkasındaki mahiyet tam manasıyla ortaya çıkmadan, hemen, derhal, hiçbir şekilde 'ama, fakat' demeden bu terörü yapan katilleri, canileri, hainleri ve arkasındaki karanlık odakları telin edin, lanetleyin, görüşünüzü ortaya koyun."