AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti ve MHP’nin ortak miting yapıp yapmayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çelik’in açıklamaları şu şekilde:

“Genel başkanların katıldığı mitingler onların takdirinde. İstanbul ve Ankara'da ortak miting yapma arzusu var. Vatandaş bu birlik ve beraberliği görmek ister. AK Parti'nin buradaki görüşü pozitiftir. Oralardaki miting planlamasına göre ortaya çıkacaktır. Aday tanıtımları vesilesiyle illerde daha aşağıdan yukarı doğru beraber çalışma kültürünün oluştuğunu görüyoruz.

Aday açıklamalarıyla ilgili Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerine şahitlik ettik. Büyük bir teveccüh var. Burada ben daha çok kendi gündemimiz açısından durumu değerlendiriyorum. Kurduğumuz ittifakın vatandaşta bir karşılık bulduğunu düşünüyorum. Diğer taraftaki durum böyle değil.

Çok uzun zamandır ihtiyaç duyduğumuz devrimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Devrim lafını özellikle kullanıyorum. Şehirlerimiz modernleşmenin hızı içerisinde kimliğini kaybediyor. Bu demokratik siyaset açısından devrimci diyeceğimiz bir dönüm noktasıdır. Bu şehirler için değer üreten bir eylem planı ortaya çıkarmış olduk.”