CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Özkes, başka partiye geçeceği iddialarına yönelik "hiç bir partiyle temasım olmadı" dedi. Özkes, istifa nedeni olarak yerel seçimlerde sorun yaşadığı Üsküdar İlçe teşkilatıyla yaşadığı sorunları işaret etti.

CHP'den önceki gün istifasını veren İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, istifadan geri çevrilmesine yönelik parti yönetimi ve parti grubundan yapılan taleplere rağmen istifasını geri çekmeyeceğini söyledi. Habertürk'ten Düzgün Karadaş'a konuşan Özkes, istifa kararını geri alması için partili arkadaşlarının yoğun talepte bulunmasına rağmen, kararından dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

İstifa etmeden önce pazartesi akşamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 45 dakika görüştüğünü belirten Özkes, “Sorunlarımızı ortaya koydum. İstifa kelimesini kullanmadım ama sinyalini verdim. O da devam etmem konusunda telkinde bulundu” diye konuştu.

‘PM İLE İLGİSİ YOK’


Parti meclisinden (PM) ayrılması istendiği için istifa ettiğine ilişkin haberleri ve iddiaları yalanlayan Özkes, “Kesinlikle kimse benden PM’den istifa etmemi istemedi. Böyle bir talep ne konuşulmuştur ne de bir yerde geçmiştir. Bunu kim çıkarıyor bilmiyorum. Demek ki başka nedenleri var. Benimle alakası yok” ifadesini kullandı.

BAŞKA PARTİYE GEÇECEK Mİ?


İstifa nedenlerini bugün yapacağı açıklamayla kamuoyuna duyuracağını belirten Özkes, başka partiye geçeceği haberlerini de yalanlayarak, “İnsanın kişiliğine saygılı olunması lazım. Benim bir başka partiye geçeceğimi nereden çıkarıyorlar, anlamakta güçlük çekiyorum. Sıkıntılarımı partimle görüştüm. Neticede çözüm bulamadım, istifa ettim. Bunu başka yerlere çekmek doğru değil” dedi.

ÜSKÜDAR İLÇE TEŞKİLATININ YENİLENMESİNİ İSTİYORDU


Özkes, istifasından önce verdiği son röportajlarda AK Parti-CHP koalisyonunun ülkeye istikrar getireceğini söylemişti. Özkes, “Böyle bir koalisyon kurulursa, AKP’nin 13 yıllık iktidarındaki tahribatlar sona erer demokrasi yolunda meyveler toplanmaya başlandığı zaman da tadından yenmez” demişti. Meclis Başkanlığı yarışındaki “dinsiz” sözlerinden dolayı MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nu da “tövbe etmeye” çağırmıştı. 2014 yerel seçiminde Üsküdar’da AK Parti’nin adayı karşısında partisinin oylarını artıran Özkes, birkaç bin oy farkla başkanlığı kazanamamış, ancak önemli usulsüzlük iddialarında bulunmuştu. Özkes, seçim çalışmaları sırasında ve seçim günü itiraz sürecinde CHP örgütünce yalnız bırakılmaktan da yakınmıştı.