Türkiye’de 16 Ekim’den itibaren satın alınabilecek.


Apple bugün, lansmandan yalnızca üç gün sonra, 13 milyondan fazla yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sattığını duyurdu. Bu, yeni bir rekor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; İtalya, Meksika, Rusya, İspanya ve Tayvan dahil 40'tan fazla ülkede 9 Ekim'den, Türkiye'de ise 16 Ekim'den itibaren satın alınabilecek. Yıl sonuna kadar yeni iPhone'lar 130'dan fazla ülkede satılacak.

İPONE"iPhone 6s ve iPhone 6s Plus satışları inanılmaz bir seviyeye ulaştı ve Apple tarihindeki tüm ilk haftasonu satışlarının çok üzerine çıktı," diyen Apple CEO'su Tim Cook sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşterilerin geri bildirimleri inanılmaz. 3D Touch ve Live Photos'a bayılıyorlar. 9 Ekim'de daha da fazla ülkede iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ı müşterilere ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz."

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, iPhone'un devrim niteliğindeki Multi-Touch arayüzüne 3D Touch ile yepyeni, güçlü bir boyut kazandırıyor. 3D Touch ekrana ne kadar kuvvetli bir şekilde bastırdığınızı algılıyor ve böylece, yaptığınız temel işleri daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmenize imkan veriyor. Yeni iPhone'lar, resimleri canlandıran, zamanda donmuş halde olan anları, unutulmaz ve yaşayan anılara dönüştüren Live Photos özelliğine sahip. Live Photos, 3D Touch, 12 megapiksel iSight kamera, 5 megapiksel FaceTime HD ve Retina Flaş ve çok daha fazla teknoloji, gücünü Apple tarafından tasarlanan ve akıllı telefonlarda kullanılan en gelişmiş çip olan A9 çipten alıyor ve böylece daha hızlı bir performans ve muhteşem bir pil ömrü sunuyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, akıllı telefonlarda kullanılan en dayanıklı cam ve 7000 serisi alüminyum kullanılarak tasarlandı. Bu, havacılık endüstrisinde kullanılan alaşımın aynısı ve şimdi roze altın seçeneğinin de dahil olduğu muhteşem metalik renk seçenekleriyle sunuluyor.

Dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS 9, proaktif yardım, güçlü arama ve geliştirilmiş Siri özellikleriyle iPhone'u daha da akıllı yaparken, kullanıcıların gizliliğini de koruyor. Yeniden tasarlanan Notlar uygulaması, Harita'daki detaylı toplu taşıma bilgileri* ve bugüne kadar herhangi bir mobil cihazdaki en iyi haber okuma deneyimini sunan yepyeni News uygulamasıyla, yerleşik uygulamalar daha da güçleniyor. Daha az yükleme alanına ihtiyaç duyan yazılım güncellemeleri ve cihazlarınızı daha da iyi koruyabilmek üzere tasarlanan gelişmiş güvenlik özellikleriyle iOS'un temeli şimdi daha bile güçlü.

Müşteriler, bulunabilirlik ve tahmini teslim tarihleri konusundaki güncel bilgileri almak için Apple Store uygulamasına veya Apple.com/tr adresine bakabilirler. Apple Store'da iPhone 6s veya iPhone 6s Plus satın alan her müşteriye iPhone'larını özelleştirmelerine yardımcı olmak için, müşterilerin mail'lerinin ayarlandığı, App Store'daki yeni uygulamaların gösterildiği ve daha fazlasının yapıldığı Kişiye Özel Kurulum sunulacak. Böylece, mağazadan ayrılmadan önce iPhone'ları çalışır ve kullanıma hazır durumda olacak. Aynı zamanda, müşteriler dünyadaki tüm Apple Store'larda ücretsiz atölyeler aracılığıyla iOS 9 ve yeni cihazları hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 9 Ekim'den itibaren Andorra, Avusturya, Belçika, Bosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Grönland, Macaristan, İzlanda, İrlanda, Man Adası, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Maldivler, Meksika, Monako, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Tayvan dahil, 40'tan fazla ülkede daha satışa sunulacak. 10 Ekim'de ise bu ülkelere Bahreyn, Ürdün, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılacak. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; Hindistan, Malezya ve Türkiye'de 16 Ekim Cuma günü satışa sunulacak ve yıl sonuna kadar 130 ülkede satışa sunulmuş olacak.

26 Eylül Cumartesi gününe kadar yapılan satışlar, Apple'ın 2015 dördüncü çeyrek sonuçlarına, 27 Eylül 2015'te yapılan satışlar ise Apple'ın 2016 birinci çeyrek sonuçlarına dahil edilecek.

Fiyat ve Bulunabilirlik

• iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; altın, gümüş, uzay grisi ve yeni roze altın metalik renk seçenekleriyle sunulacak. Türkiye'de iPhone 6s 16 GB modeli için 3,099 TL, 64 GB modeli için 3,499 TL ve 128 GB modeli için 3,899 TL önerilen perakende satış fiyatıyla satışa sunulacak. iPhone 6s Plus ise 16 GB modeli için 3,499 TL, 64 GB modeli için 3,899 TL ve 128 GB modeli için 4,299 TL önerilen perakende satış fiyatıyla satışa sunulacak. Tüm fiyatlara KDV dahildir.
• Çeşitli renk seçenekleriyle sunulan deri ve silikon kılıflar ve aynı renklere sahip metalik renklerde Lightning Dock'ları dahil, Apple tarafından tasarlanan aksesuarlar da satışa sunuluyor.
• Müşteriler Apple.com/tr adresinden iPhone'larını rezerve edebilir ve bulunabilirlik durumuna bağlı olarak yerel Apple Store'dan teslim alabilirler. Aynı zamanda, Apple Store'larda randevusuz gelen müşteriler için de iPhone bulunacaktır.

*Harita uygulamasında toplu taşıma bilgileri; Baltimore, Berlin, Şikago, Londra, Meksiko, New York, Philadelphia, San Francisco Körfez Bölgesi, Toronto ve Washington D.C. dahil belirli büyük şehirlerde ve Pekin, Çengdu ve Şanghay dahil Çin'de 300'den fazla şehirde kullanılabilir. News uygulamasının kullanılabilirliği ülkeye göre değişir.